www.boswachtersblog.nl/ Texel

Leo Brama wordt teamleider Staatsbosbeheer Texel

3 oktober 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Leo Brama

Per 1 oktober vindt er een organisatieverandering bij Staatsbosbeheer op Texel plaats. De dagelijkse leiding over het werk van Staatsbosbeheer wordt door gebiedsmanager Trudy van der Zanden overgedragen aan teamleider Leo Brama. Omdat veel onderwerpen met een belangrijke beleidsmatige inhoud en verdergaande –beslissingsbevoegdheid (grotendeels) zijn afgerond is geen gebiedsmanager met gedelegeerde bevoegdheden van het provinciehoofd meer nodig. Het gaat dan om onderwerpen als de herziening van de Ecologische Hoofstructuur (tegenwoordig Nationaal Natuur Netwerk), verkoop van erfpachtgrond en de inrichting van de nieuwe natuurgebieden. Nu is het een teamleider, zakelijk leider, waar Staatsbosbeheer de meeste behoefte aan heeft op Texel. Grotere beleidsmatige werkzaamheden (of taken?) zoals bestuurslid Nationaal Park Duinen van komen nu voor rekening van het provinciehoofd Riena Tienkamp.

Leo Brama wordt ingewerkt door Trudy van der Zanden, zij zal hem en het provinciehoofd tot haar pensionering eind dit jaar blijven ondersteunen.

Wie is Leo Brama?:

Leo komt uit het bedrijfsleven en heeft als achtergrond algemeen en commercieel management, en hij ziet vooral veel raakvlakken en overeenkomsten met zijn werk op Texel.

Zelf zegt hij daarover: “Op zich is het werk in hoofdlijnen niet wezenlijk anders, veel is juist heel herkenbaar. En ik kan mij zeer goed vinden in de visie en missie van Staatsbosbeheer. Daarnaast spreken ook de doelstellingen van Staatsbosbeheer mij aan; zoals, naast de 3 B’s van beleven/benutten/beschermen, o.a. het -verder- verzakelijken en het beter zichtbaar zijn als organisatie.”

Maar naast werken komt hij ook op Texel wonen: “het leven op Texel zie ik als extra bonus voor het werken voor een mooie organisatie als Staatsbosbeheer; ik hou van strand, zee en zon, dus ik heb daar erg veel zin in!”

Er is een goede kans dat u zelf een keer nader kennis met hem kunt maken omdat Staatsbosbeheer bij veel zaken op Texel betrokken is, en anders misschien wel tijdens zijn vrije tijd ergens op het eiland.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog