www.boswachtersblog.nl/ Texel

Rookverbod in natuurgebieden Texel wegens brandgevaar

20 juli 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel
De Dennen

De Dennen

De gemeente Texel heeft een rookverbod ingesteld in natuurgebieden. Daarnaast geldt in de natuurgebieden een stookverbod, open vuur is dus verboden. De barbecues op de barbecueplaats zijn daarom niet te gebruiken.

Rookverbod in natuurgebied wegens brandgevaar

Vanwege de aanhoudende droogte, warmte en wind vragen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de gemeente Texel aandacht voor de verhoogde kans op natuurbranden. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om met onmiddellijke ingang een rookverbod in te stellen in bos-, duin- en heidegebieden op Texel. Je mag in deze gebieden en op afstand van dertig meter rondom deze gebieden niet roken.

Oppassen met peuken, glasafval en parkeren in hoog droog gras

Je bent als bezoeker welkom in het bos, het is er lekker koel. Gebruik tijdens je verblijf in de natuur je gezond verstand. Wees verder extra voorzichtig met barbecues, vuurkorven en kampvuren, rook niet in natuurgebieden, parkeer uw auto niet in hoog droog gras en gooi afval (vooral glas) in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Meer informatie over het voorkomen van natuurbrand vind je op de website van de gemeente Texel.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog