www.boswachtersblog.nl/ Texel

Boswachter gezocht op Texel; wie wordt onze nieuwe collega?

22 oktober 2018 Boswachter Erik van der Spek in Texel
natuurherstel, PAS, verstuiving

Boswachter Texel

 • Vacaturenummer: 2018-96
 • Standplaats: Den Burg (Texel)
 • Niveau: MBO
 • Vakgebied: bos- en natuurbeheer
 • Dienstverband: vaste aanstelling
 • Uren per week: 36
 • Maandsalaris: max € 3.384,77 bruto
 • Reageren vóór: 31 oktober 2018
 • Meer informatie: Paul Rutten, 06-20789930 of Erik van der Spek, 06-22410454.

Functiebeschrijving

Word jij ons nieuwe gezicht op Texel? Ben je communicatief vaardig en maak je makkelijk verbinding met onze omgeving en de bezoekers op het eiland? Ben je ambitieus en heb je inspirerende ideeën over de toekomst van de natuur op het mooie Texel? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren als boswachter met specialisatie publiek.

Als boswachter publiek draag je de operationele verantwoordelijkheid voor de recreatieve, educatieve en voorlichtingsactiviteiten en -voorzieningen in het beheergebied Texel. Je vertegenwoordigt Staatsbosbeheer naar externe partijen en stimuleert, bouwt en onderhoudt een relevant netwerk. En je treedt op als woordvoerder naar de media.

Je levert een bijdrage aan de maatschappelijke verankering en het inverdienvermogen van Staatsbosbeheer. En aan planvorming en evaluatie zoals beheerplannen, inrichtingsplannen, jaarplannen, kwaliteitsbeoordelingen en communicatieplannen. Je adviseert medewerkers en management vanuit je verantwoordelijkheid voor recreatie, communicatie en belangenbehartiging. Daarbij signaleer en interpreteer je trends en opvattingen in de externe omgeving en doe je voorstellen over de wijze hoe hier op kan worden ingespeeld.

In het beheerteam Texel werk je nauw samen met de andere boswachters (beheer, publiek en ecologie). Binnen Noord-Holland onderhoud je contacten met de boswachters publiek van de drie andere beheerteams. Je zorgt voor de functionele aansturing van medewerkers en vrijwilligers op het vlak van recreatie en communicatie. En je draagt bij aan het (doen) uitvoeren van activiteiten in nationaal park-verband. De georganiseerde activiteiten en evenementen, het werken met vrijwilligers en het verzorgen van excursies vinden ook plaats in het weekend.

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante MBO-opleiding niveau 4 op het gebied van bos- en natuurbeheer, recreatie of communicatie, met enkele jaren relevante werkervaring;
 • Je hebt ervaring in het omgaan met publiek, communicatie naar de pers en issuemanagement en weet social media goed in te zetten.
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd en hebt een proactieve en flexibele werkhouding.
 • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn goed, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent omgevingsbewust, beschikt over overtuigingskracht en creativiteit en bent sterk in plannen en voortgang bewaken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisschaal 8 (BBRA 1984)
 • Salarisindicatie: min. € 2.503,94 en max. € 3.384,77 bruto per maand bij een volledige werkweek; naast salaris en 8% vakantiegeld ontvang je een eindejaarsuitkering (13e maand)
 • Fulltime functie (36 uur per week)
 • Dienstverband: de aanstelling vindt plaats in tijdelijke dienst, voor een proeftijd tot maximaal 1 december 2019. Bij goed functioneren wordt het tijdelijk dienstverband na de proeftijd gevolgd door een aanstelling in vaste dienst.
 • Standplaats: Den Burg.

Solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul Rutten, teamleider Texel, T 06-20789930 of Erik van der Spek, boswachter ecologie, T 06-22410454.

Stuur je sollicitatie met c.v. vóór 31 oktober 2018 naar vacatures@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van vacaturenummer 2018-96 en jouw achternaam in de onderwerpregel van de e-mail.

De sollicitatie gesprekken staan gepland op donderdag 15 november en maandag 19 november 2018.

Over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, beschermen en te benutten. We beheren ruim 265.000 ha natuur in Nederland en betrekken mensen bij natuur die hen raakt. Als grootste terreinbeherende organisatie van Nederland zijn we nauw betrokken bij allerlei zaken die in de belangstelling staan van publiek, ondernemers, politiek en bestuur. Lees meer over Staatsbosbeheer

Beheerteam Texel

Staatsbosbeheer beheert op Texel ruim 4.500 ha aan duinen, bos en cultuurhistorisch landschap. Daarnaast beheert Staatsbosbeheer in opdracht van Defensie enkele honderden hectares op De Hors. Het merendeel van deze natuur valt onder Natura2000 en behoort tot het Nationaal Park Duinen van Texel. Tevens wordt er met andere nationale parken en Werelderfgoed Waddenzee samengewerkt in het kader van Nationaal Park van Wereldklasse Waddengebied.

Vooral in de bossen en duinen van Texel komen veel bezoekers om te genieten van natuur en landschap. De waardering voor deze natuurgebieden is hoog en de terreinen heel hoog en ze zijn van grote betekenis voor de regionale toeristische economie. De externe omgeving op het eiland is kritisch en zeer betrokken. Staatsbosbeheer onderhoudt vele externe contacten met buren, boeren, ondernemers, (erf)pachters, vrijwilligers en organisaties en kent verschillende samenwerkingsverbanden.

Er zijn diverse projecten aan de orde, waaronder PAS-projecten in de duinen, innovatieve projecten zoals inrichting Polder Wassenaar (tevens pilot kokkelteelt op land) en oplossingen om water vast te houden in de natuurgebieden. Verder spelen nog het gebiedsproces Hoge Berg en de samenwerking met verschillende partijen om te komen tot afgestemde beheerplannen met participatie van de omgeving. Lees meer over de natuurgebieden van Staatsbosbeheer op Texel

reageren

geef een reactie

 • Cider apk
  31 december 2018 om 10:29

  Good post.Thank you so much for sharing this post.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog