www.boswachtersblog.nl/ Texel

Plastic in de Slufter op Texel, door Glenn van Ginkel

1 februari 2019 Boswachter Erik van der Spek in Texel
vuilruimen

Elk jaar spoelt er weer van alles aan in de Slufter. Denk aan pallets, handschoenen, glas, diverse soorten plastic speelgoed. Soms ook koelkasten of jerrycans waarvan de inhoud totaal onbekend is. Al met al een hoop dingen die van mensen afkomstig zijn maar niet in de natuur thuis horen. Sterker nog, ze brengen de flora en fauna schade toe. En dat is een slechte zaak.

Hulp bij de schoonmaak

Gelukkig raken steeds meer mensen bewust van de gevolgen van rotzooi in het ecosysteem. Er melden zich bij ons ook vaker groepen die graag het afval willen opruimen op de stranden maar ook in de Slufter. Zo was vandaag, 30 januari, het bedrijf Asito Noord-holland B.V. bij ons in de Slufter. Deze hadden een 2-daagse MT op Texel en vonden het ook belangrijk om de handen uit de mouwen te steken met een maatschappelijk doel. Dit doel werd zwerf vuil opruimen in de Slufter. Met 32 mensen sterk hebben ze een gedeelte van de Slufter een stukje schoner gemaakt. Hierbij hebben ze bijna 2 kub aan plastic verzameld in de vorm van dopjes, piepschuim, touwtjes en plastic wegwerp materialen. Helemaal geweldig bedankt!

vuilruimen

Vaker hulp en u kunt ook helpen

De aankomende maanden staan er nog een paar groepen die ons komen helpen in de Slufter zoals het Stichting Natuur Excursies Texel en Plogging Castricum. En anderen gingen al voor.
Op 9 maart is onze jaarlijkse schoonmaakactie waarbij iedereen welkom is om de Slufter nog schoner te maken.
Naar deze acties kijken wij graag uit, want het helpt om onze gebieden mooier te maken!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog