www.boswachtersblog.nl/ Texel

“…en voor de Texelaars, welkom thuis”

15 februari 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel
Anna Sprenkeling: nieuwe boswachter publiek op Texel

Een lichte jaloezie voelde ik, elke keer dat ik naar Texel kwam en dat hoorde. Toen ik het eiland in 2006 verliet bestond die aankondiging op de boot nog niet. Maar twee weken geleden was het zover, eindelijk had de TESO-mevrouw het tegen mij: “…en voor de Texelaars, welkom thuis”.

Mijn naam is Anna Sprenkeling en ik ben ontzettend blij dat ik mij sinds 1 februari mag inzetten als boswachter publiek voor Staatsbosbeheer Texel. Tot mijn 14e jaar waren de Texelse bossen en duinen mijn achtertuin. Met de slee van de Waddendijk racen als er sneeuw lag, nachtwandelingen door de Bollekamer, met mijn fjordenpaard over het strand galopperen, achter de schermen kijken bij Ecomare, bramen plukken in De Muy, zwemmen bij het surfstrandje en door het Hoge Berg gebied naar school fietsen. Zo vanzelfsprekend als het toen voor mij was, zo bijzonder vind ik het nu ik erop terugkijk.

De afgelopen tien jaar heb ik voornamelijk in het buitenland gewoond. Als ik op de Hors loop denk ik aan Nieuw-Zeeland; de ongerepte, ruige natuur heeft ook daar vrij spel. Wat is het toch relativerend om jezelf als klein onderdeel van die machtige natuur te zien. Zweden betekent voor mij innovatie, duurzaamheid, een voorloper zijn. Initiatief nemen en ergens voor durven staan. Een houding die ik waardeer en nastreef. In Bolivia zag ik overal om mij heen samenwerking, het besef dat je elkaar nodig hebt en door de verbinding op te zoeken verder komt dan alleen. Ik studeerde in België en het belang van goed wetenschappelijk onderzoek drong hier tot mij door. Ik heb het geluk gehad dat ik deze landen kon ontdekken en dit heeft mij op verschillende vlakken beïnvloed. En toch is Texel mijn thuis.

Met veel enthousiasme en nieuwe waardering voor ons prachtige eiland ben ik teruggekomen. In mijn functie als boswachter publiek ga ik aan de slag met o.a. recreatie, educatie en communicatie. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren, zodat de Texelse kinderen van de toekomst ook kunnen genieten van al het moois dat ons eiland te bieden heeft.

Heb je feedback of een leuk idee ter inspiratie? Ik hoor het graag!

Anna

a.sprenkeling@staatsbosbeheer.nl

@boswachterAnna
@boswachterAnna
reageren

geef een reactie

 • Mildred
  22 februari 2019 om 22:49

  Veel succes Anna, en leuk geschreven!

  • Boswachter Anna Sprenkeling
   25 februari 2019 om 10:05

   Bedankt, Mildred!

 • FilmFabriekGroningen
  15 februari 2019 om 12:10

  veelbelovend blog, zien uit naar meer, veel succes!

  • Boswachter Anna Sprenkeling
   18 februari 2019 om 13:58

   Dankjewel! Zo fijn om weer terug te zijn op het eiland!

 • Jb. Zijp
  15 februari 2019 om 11:08

  Succes in je nieuwe job, mooi als je je dromen kan verwezenlijken.

  • Boswachter Anna Sprenkeling
   18 februari 2019 om 14:07

   Bedankt! Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier!

 • MEVR.C. DE HEER
  15 februari 2019 om 09:52
  • Boswachter Anna Sprenkeling
   18 februari 2019 om 14:03

   Ja, dankjewel. Ik ga mijn best doen!

 • Robert Viset
  15 februari 2019 om 09:39

  Beste Anna,

  Die stem op de boot is dan opeens niet meer een saaie herhaling, maar krijgt opeens de volle betekenis 😉
  Succes in je nieuwe carrière!

  Kom je a.s. dinsdag nog kijken in de Slufter, bij de cleanup?
  En anders ontmoeten we elkaar vast wel in de zomer, bij de Geul (vogelwachter).

  groet
  Robert

  • Boswachter Anna Sprenkeling
   18 februari 2019 om 14:06

   Ha Robert. Dankjewel! Ik ben morgen zeker aanwezig, wat tof dat je ook komt helpen! Tot dan!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog