www.boswachtersblog.nl/ Texel

Samen maken we De Slufter schoon

25 februari 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Foto: Susanne van Reenen

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden: de opruimactie in De Slufter aan het begin van het broedseizoen. Ook dit jaar organiseren wij weer een grote opruimactie: op 9 maart verzamelen we om 9:30 onderaan de trap aan het eind van de Slufterweg. Dit jaar werd er op initiatief van een aantal enthousiaste vrijwilligers op 19 februari ook een extra opruimactie in het noordelijke deel van De Slufter georganiseerd.

Op verzoek van een aantal enthousiaste vrijwilligers organiseerde Susanne van Plogging Castricum op 19 februari een opruimactie in De Slufter. In samenwerking met Staatsbosbeheer werd besloten om in het noordelijke deel van De Slufter aan de slag te gaan. De huifkar van de Jan Plezier bracht de 70  vrijwilligers naar de opruimlocatie. Staatsbosbeheer zorgde voor handschoenen en vuilniszakken, Gemeente Texel voor het ophalen van het afval.

Vooral in het vloedmerk werd veel afval gevonden, glas, jerrycans, visnetten en ontzettend veel kleine stukjes plastic en verpakkingsmateriaal. De vrijwilligers hebben 4 uur lang de handen uit de mouwen gestoken, in totaal is er 20m3 aan afval opgeruimd. Nogmaals bedankt aan de initiatiefnemers en vrijwilligers voor jullie inzet en enthousiasme!

Foto: Susanne van Reenen

Schoonmaakactie 9 maart

Kom je ook helpen bij onze jaarlijkse schoonmaakactie op 9 maart? We verzamelen om 9:30 onderaan de trap aan het einde van de Slufterweg. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom. Na afloop zorgt Café – restaurant De Slufter voor een kop soep voor alle vrijwilligers.  Als je een Facebook account hebt kun je via het Facebook evenement laten weten dat je aanwezig bent en ook je Facebook vrienden uitnodigen voor de schoonmaakactie.

Foto: Susanne van Reenen
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog