www.boswachtersblog.nl/ Texel

1 april: Staatsbosbeheer lanceert eigen goedkoper vignet

1 april 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

In de Texelse Courant van vrijdag 29 maart was te lezen dat de voorverkoop van het nieuwe alternatief voor het Texel Vignet vandaag zou beginnen. Oplettende lezers hadden snel door dat het om een 1 april grap ging, hoewel er ook een aantal bestellingen voor de 'Texel Mobiliteitspas' zijn binnengekomen.

Het artikel was bedoeld om aandacht te vragen voor de bizarre situatie rondom het parkeergeld dat geïnd wordt door de Gemeente Texel op parkeerplaatsen in eigendom van Staatsbosbeheer. Er is destijds een intentieovereenkomst gemaakt met de gemeente dat de opbrengst zou worden geïnvesteerd in fietspaden, helaas is dit na meer dan 2 jaar nog steeds niet gebeurd. Voorlopig komt Staatsbosbeheer niet met een eigen parkeerkaart voor Texel maar dat er snel een oplossing moet komen is duidelijk. Een uitgebreide inhoudelijke toelichting volgt later deze week. Overleg met de gemeente over het onderwerp staat gepland voor later deze maand.

reageren

geef een reactie

  • Gus
    1 april 2019 om 21:29

    Het parkeervignet verhaal is ons heel duidelijk uitgelegd zaterdag middag door een aardige dame langs de weg bij paal 28. De boodschap is duidelijk, de verontwaardiging groot en ja eerlijk toegeven wij zouden er in getrapt zijn als we niet al betaald hadden voor het vignet 👍🏻😂

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog