www.boswachtersblog.nl/ Texel

Start proef schapenbegrazing op de Hoge Berg

13 augustus 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Als onderdeel van het project boeren, vissers en buitenlui start Staatsbosbeheer de komende week een proef met begrazing van buurtweggetjes op de Hoge Berg. In samenwerking met schapenbedrijf De Waddel wordt vanaf 13 augustus het Hoge Bergweggetje begraasd, het pad is daarom tijdelijk afgesloten voor wandelaars.

Het doel van de proef is om te verkennen of de cultuurhistorie van schapen die de paadjes begrazen weer teruggebracht kan worden: wat vinden mensen ervan, hoe gaat het logistiek en wat is het resultaat?

Hoge Bergweggetje tijdelijk afgesloten

Het Hoge Bergweggetje wordt in principe vanaf woensdag 14 augustus van de Schansweg tot het Skillepaadje afgesloten voor ongeveer een week. De begrazing op dit pad wordt in samenwerking met schapenbedrijf De Waddel uitgevoerd. Ter plekke staat een informatiebordje.

Boeren, vissers en buitenlui

Het boeren, vissers en buitenlui  project richt zich op het versterken van de kwaliteit van de Gouden Driehoek: het gebied gelegen tussen de haven van Oudeschild, fort De Schans en de top van de Hoge Berg. De verschillende deelprojecten zijn aan elkaar verbonden door de historische inwoner Leendert den Berger. De projecten worden mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds en STIFTexel.

Informatieavond

Op 18 september houden de de betrokken partijen een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden over het boeren, vissers en buitenlui project. Bij bepaalde deelprojecten, zoals de invulling van Het Doolhof, willen we de plannen vervolgens samen met de omgeving verder vormgeven en uitvoeren. Meer informatie over de avond volgt binnenkort.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog