www.boswachtersblog.nl/ Texel

Afscheid collega Kees Lemstra

1 oktober 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Deze week heeft team Texel afscheid genomen van Kees Lemstra. Na bijna 20 jaar inzet bij Staatsbosbeheer gaat Kees met pensioen. Dankzij Kees zijn de gebieden van Staatsbosbeheer op Texel een stuk schoner en veiliger. We zijn dankbaar voor zijn inzet en hopen hem ook de komende jaren nog vaak tegen te komen in de Texelse natuur!

Wandelende natuur-encylopedie 

Gewapend met een snoeischaar en opschrijfboekje trok Kees er dagelijks met de fiets op uit om de wegen en paden te controleren. Van snoeiwerk tot bordjes repareren en foldertjes bijvullen. Grote klussen werden opgeschreven en doorgegeven aan de collega’s, hij hield nauwlettend in de gaten of ze ook echt werden gedaan. Daarnaast heeft Kees in zijn tijd bij Staatsbosbeheer onder andere toezicht gehouden, monitoring gedaan en in de vogelwacht gestaan. Hij heeft ook ontzettend veel excursies voor ons gelopen, als wandelende encyclopedie kon hij bezoekers alles vertellen over de Texelse natuur. Een snelle berekening leert ons dat Kees in totaal meer dan 16.000 mensen heeft rondgeleid!

Samenwerking met De Bolder

Kees was bij Staatsbosbeheer gedetacheerd via leer-werk bedrijf De Bolder. Lees hier het interview met Kees in de najaarsuitgave van Flits, de nieuwsbrief Nieuwsbrief pensioenfonds Werk en (re)Integratie.

Kees, bedankt voor je inzet, we gaan je missen!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog