www.boswachtersblog.nl/ Texel

Voorbereiding vertrek groep koniks gestart

30 januari 2020 Boswachter Erik van der Spek in Texel

(c) Hanneke Roeper.

Een jaar geleden bood Staatsbosbeheer op Texel voor een jaar onderdak aan een groep hengsten uit het Oostvaardersveld in Flevoland. De groep koniks vertrekt weer van het eiland. De bestemming is op dit moment nog onbekend; er wordt nog gezocht naar een ander natuurgebied waar de dieren naartoe kunnen.

Deze week is in De Slufter een kraal geplaatst waarin de dieren verzameld kunnen worden op het moment dat ze vervoerd zullen gaan worden. De koniks kunnen aan de aanwezigheid van de kraal wennen. Ondertussen wordt door Staatsbosbeheer gezocht naar een ander begrazinggebied voor deze groep paarden.

vangkraal Texel

Waarom kunnen de koniks hier niet langer blijven? Lees dit boswachtersblog. En lees hier het blog over de komst van de paarden naar De Slufter.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog