www.boswachtersblog.nl/ Texel

Waalenburgerdijkje tijdelijk afgesloten vanwege onderhoud boomsingel

10 november 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Staatsbosbeheer gaat deze week verder met onderhoud van de boomsingel langs het Waalenburgerdijkje. Het Waalenburgerdijkje wordt van de Nieuwlanderweg tot de Pijpersdijk tijdelijk afgesloten. Delen van de boomsingel zullen worden teruggezet. De omvorming naar “hakhoutbeheer”, waarbij een deel van de boomsingel tot op 20 a 30 cm. boven de grond wordt afgezaagd, heeft een aantal voordelen.

Zo ontstaan er doorzichten en meer afwisseling in de begroeiing. Daarnaast heeft een lagere boomsingel een positief effect op de weidevogels in de polder ernaast. Tijdens de werkzaamheden worden delen van het fietspad tijdelijk afgesloten.

 

Voor meer informatie zie dit eerdere blogbericht over de omvorming naar hakhoutbeheer:

 

Onderhoud boomsingel Waalenburgerdijkje

 

reageren

geef een reactie

  • Pam Lindeboom
    14 november 2021 om 13:51

    Terwijl ik niet helemaal mee eens ben met het beleid, zal er wel worden over nagedacht. Alleen jammer dat het snoeien zo slordig plaatsvindt. Het is echt een ravage met slecht afgezaagde bomen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog