www.boswachtersblog.nl/ Texel

Mijd buurtweggetjes op de Hoge Berg

9 december 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Een aantal weken geleden is er onderhoud gepleegd aan de buurtweggetjes op de Hoge Berg. Er waren diepe geulen ontstaan en het water liep niet goed weg. De paden zijn gefreesd en zoveel mogelijk bol gemaakt, zo kan het water in de toekomst beter wegstromen. Vanwege de regenval van de afgelopen weken is het om sommige paden nu erg nat en modderig. Doe laarzen aan of mijd deze paden, loop in ieder geval niet op de kwetsbare tuunwallen naast de weggetjes.

reageren

geef een reactie

 • Jan Hovestreijdt
  4 januari 2022 om 13:27

  Het frezen zal goed bedoeld zijn, maar ik ben zeer bedroefd over het resultaat. Om te beginnen heeft het vrezen een averechts effect. De buurtweggetjes zijn niet beter begaanbaar geworden, maar totaal onbegaanbaar. Daarnaast is totaal geen rekening gehouden met het cultuurhistorisch karakter van de buurtweggetjes. Het frezen heeft dit m.i. onherstelbaar vernield.

  • Robert Molenaar
   2 februari 2022 om 12:16

   Cultuur moet zo nu en dan plaats maken voor inovatie Jan Hovestreijdt.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog