www.boswachtersblog.nl/ Texel

Overbezorgde buizerd bij de Boodtlaan op Texel

19 juli 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Foto: Celina Polane

Een broedende buizerd in de omgeving van het Uilenbos [aan de Boodtlaan bij De Koog] neemt zijn taak om het nest te beschermen wel erg serieus. We hebben melding gekregen dat mensen belaagd werden door deze voor zijn kroost wat al te overbezorgde roofvogel.

We raden mensen aan om in de omgeving van het Uilenbos even extra alert te zijn, de hond aangelijnd te houden en rustig te bewegen. Als de jonge buizerds over een aantal weken zijn uitgevlogen zal de rust weer terugkeren.

reageren

geef een reactie

  • Axel Bak
    18 augustus 2022 om 18:33

    We kennen de buizerds, hoor. We wonen op de Boodtlaan, tegenover het voetbalveld. Vorig jaar, in de nazomer, waren we aan het werk in de tuin. Het werd opeens donker, een schaduw viel op de tuin, een vliegend tapijt van eensgezinde en strijdbare kauwen vloog achter de buizerd aan die zojuist een kauw geslagen had. De buizerd landde in onze tuin en het vliegende vlechtwerk van reddingskauwen gaf het op en verdween in het blauwe. Ik liep naar de buizerd met prooi, daar baalde hij van en vloog op om acht meter verder in de tuin weer te landen. Zo gaat dat. De Boodtland-Buzzards zijn buitengewoon actieve jagers. Opvallend, want de meeste buizerds zijn een tikkeltje onbeholpen en wachten liever op een paaltje totdat een lekker hapje in de snavel vliegt op kruipt.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog