www.boswachtersblog.nl/ Texel

Bliksems!

5 maart 2023 Boswachter Mariette Smit in Texel

Rode kat in de Texelse duinen. Foto Henk van Wijk

In december en januari zijn er op Texel 49 verwilderde zwerfkatten weggevangen uit de natuurgebieden. Met dit indrukwekkende getal is deze jaarlijks terugkerende vangactie ter bescherming van vogels, konijnen, hazen en noordse woelmuizen zeer succesvol te noemen. Toch zijn er recent nog verschillende rondzwervende katten gesignaleerd op plekken waar ze forse schade aan kunnen richten.

Nog een bliksemactie

Vóór het broedseizoen in volle gang is wil Staatsbosbeheer daarom in samenwerking met de Texelse Wildbeheereenheid nog een korte bliksemvangactie houden.

Een zwerfkat gezien?

Zie je een rondzwervende kat in één van de natuurgebieden? Help mee de vangactie zo gericht mogelijk te organiseren en kwetsbare natuur te beschermen door er melding van te doen via texel@staatsbosbeheer.nl of www.waarneming.nl. Graag met datum, exacte locatie en omschrijving van de kleur en tekening van de waargenomen kat, zo mogelijk met foto.

Wat gebeurt er met de gevangen zwerfkatten?

Een uitgebreide toelichting over de kattenvangactie en wat er met de gevangen katten gebeurt lees je in het boswachtersblog waarin de vangactie in december aangekondigd werd: https://www.boswachtersblog.nl/texel/2022/12/08/het-zit-in-de-natuur/

reageren

geef een reactie

 • Axel
  6 maart 2023 om 17:21

  Net voorbij het einde van de verharde weg tussen de twee Horsmeertjes leeft ook een rode poes. Heb ik meermaals gezien, heb ik ook gemeld op waarneming.nl.

  • Boswachter Mariette Smit
   10 maart 2023 om 12:17

   Dank voor de melding, Axel!

  • mariettesmit
   10 maart 2023 om 12:17

   Dank voor de melding, Axel!

  • www
   21 maart 2023 om 07:49

   testwwwww

  • wwww
   21 maart 2023 om 07:50

   test

 • Huub Rovers
  5 maart 2023 om 10:01

  Onprettige maatregel..maar binnen jachtwet zijn mogelijkheden.. De katten zijn een eerste verantwoordelijkheid voor de eigenaren. Zo er een aanlijn plicht is voor honden is er best een regel te bedenken voor katten.

 • kevin
  5 maart 2023 om 09:22

  wij mensen maken meer rommel en verzieken meer. en nog bewust ook. hypocriet

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog