www.boswachtersblog.nl/ Texel

Opgelet voor broedende buizerds!

2 mei 2023 Boswachter Mariette Smit in Texel

Een buizerd in de omgeving van de Gortersmient neemt zijn taak om het nest te beschermen wel erg serieus. We hebben een melding gekregen van een hardloper die in De Dennen belaagd werd door een buizerd.

In de broedperiode komt het af en toe voor dat buizerds mensen als een bedreiging zien voor het nest of het kroost en aanvallen, meestal van achteren. In voorgaande jaren was er rond de Boodtlaan bij De Koog sprake van een wat al te beschermend broedpaar, deze keer lijkt dat het geval te zijn in de omgeving van de Ploegelanderweg-Randweg-Pachaweg.

Als de jonge buizerds zijn uitgevlogen zal de rust weer terugkeren. Tot die tijd raden we mensen aan om in deze omgeving alert te zijn en rustig te bewegen.

Eventuele incidenten kunt u melden bij Staatsbosbeheer: 0222-312228 of via texel@staatsbosbeheer.nl

Overbezorgde buizerd bij de Boodtlaan op Texel

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog