www.boswachtersblog.nl/ Texel

Onderhoud ruiter- en menpaden Texel

1 februari 2024 Charlotte Maas in Texel

Met je paard dwars door de Dennen, naar het strand of door het Krimbos. De Texelse ruiter- en menpaden brengen paardenliefhebbers op de mooiste plekjes van het eiland. Volgende week gaat een groep vrijwilligers aan de slag met het opknappen van de paden.

Aanleiding

In het verleden werd het onderhoud van ruiter- en menpaden door Staatsbosbeheer op Texel gedaan. Door verandering in de financiering voor recreatieve voorzieningen in de natuur, is het onderhoud van deze paden sinds een aantal jaar niet meer gedekt. Om ervoor te zorgen dat de recreatieve voorzieningen behouden blijven zoeken we samenwerking met de gebruikers. Zo onderhoudt de Wielersportvereniging al een aantal jaren de MTB route op het eiland. We zijn blij dat we met verschillende ruiters tot een soortgelijke samenwerking kunnen komen.

Paden tijdelijk afgesloten

Vanwege het onderhoud zullen de ruiter- en menpaden op 10 februari 2024 tijdelijk afgesloten zijn. De vrijwilligers zullen vanaf het Turfveld aan de slag gaan en op verschillende paden tegelijker tijd werkzaamheden uitvoeren zoals het terug snoeien van overhangende begroeiing. De paden waar wordt gewerkt zullen met waarschuwingslint worden aangegeven.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog