www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Houthakkersfeest in Lage Vuursche

12 augustus 2015 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Komend weekend is alweer de 29e editie van het bekende Houthakkersfeest in de Lage Vuursche. Een bruisend feest met veel activiteiten, bijna te veel om op te noemen!

HouthakkersfeestNatuurlijk zijn daar de traditionele houthakkerswedstrijden met onderdelen als boom omzagen, uitsnoeien en stamstuk doorhakken. En er is weer het NK sculptuurzagen. De deelnemers hebben een paar uur de tijd om een hoofdwerkstuk te zagen. Daarnaast moet men een beeld in een half uur tijd zagen; het zogenaamde speedcarven. Vorig jaar werden er prachtige beelden gezaagd, de deelnemers zullen er alles aan doen om zichzelf, en anderen, dit jaar weer te overtreffen.

Om 10.00 uur gaat het feest in de Kuil van Drakenstein van start met de houtmarkt, de kinderboerderij, kinderspelen, demonstraties boomverzorging en demonstraties van de brandweer Baarn. De houtmarkt is een hobby- en kunstmarkt met meer dan 100 kramen. Verschillende organisaties hebben een stand waar je informatie krijgt over natuurbescherming, boomverzorging en bosexploitatie. Kinderen kunnen een spellenkaart kopen en deelnemen aan verschillende activiteiten. Er zijn demonstraties Timbersports en de reddingshonden van SRCN laten zien hoe zij mensen uit benarde situaties redden.

Op beide dagen zijn er verschillende optredens. Jachthoornblaasgroep Eemland zal traditioneel de opening verzorgen. Het Soester Knollenkoor ‘Apollo’ verzorgt een aantal optredens. En ook de Country line dansers van ‘Born Country’ uit Maartensdijk zullen niet ontbreken. Volop genieten met vrolijke en gezellige muziek.

En Staatsbosbeheer is natuurlijk ook van de partij! Bij onze tent tent kan je je krachten meten in een wedstrijd rekstokhangen, een nestkastje timmeren en een spannende Natuurquiz doen. De allerkleinsten kunnen een kabouterje of houthakker maken. En je vindt natuurlijk informatie over onze gebieden. We zien je graag op het  houthakkersfeest!

Team Utrecht

Oja, de toegang is gratis, parkeren kost € 5,00

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog