www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Zet onze kabouters in het zonnetje!

3 november 2015 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Heb je komende zaterdag nog niets te doen en wil je wel eens buiten aan de slag? Meld je dan dit jaar aan voor de Natuurwerkdag locatie Leersumse Veld of een van de andere locaties zoals fort Ruigenhoek Het wordt weer een fantastische dag, dus kom helpen en leef je uit!

Op het prachtige Leersumse Veld bevinden zich rond de plassen jonge en oude bossen. In één van de bosvakken met eiken komen mooie struiken spontaan op. Maar er staat ook heel veel Amerikaanse vogelkers (Prunus serotina) die alles dreigt te overwoekeren. Niet voor niets heeft deze soort de bijnaam ‘bospest’! Ook de kabouters van ons Kabouterpad staan daardoor in het donker. Kom je meehelpen om deze bomen, struiken en onze kabouters te bevrijden van de Amerikaanse vogelkers? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 7 november in het Leersumse veld. Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan!!

Voor gereedschap wordt gezorgd, neem zelf handschoenen mee en trek oude kleren aan. In de infobalie is de houtkachel aan en buiten kun je je warmen aan de vuurkorf. Voor de kinderen is een leuke activiteit georganiseerd. De dag begint om 10.00 uur, om 15.00 uur sluiten we met een drankje de dag af. Wij zorgen voor koffie, thee en soep bij de lunch!

Zie ik je zaterdag?

Boswachter Nadja Lankamp

Knipsel

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties (in Utrecht is dat Landschap Erfgoed Utrecht), de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Neder land,  A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, KNNV vereniging voor veldbiologie, en de ANWB. Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog