www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Even voorstellen..

8 juni 2016 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Mijn naam is Tim Hogenbosch. Sinds 4 april 2016 werk ik in de provincie Utrecht als Junior Boswachter, met als thuisbasis het kantoor in Tienhoven (nabij Maarsen).

Inmiddels ben ik een aantal weken verder en heb ik een goede indruk gekregen van wat de provincie Utrecht te bieden heeft. Naast natuurlijk erg veel mooie natuur is er ook veel aan cultuur te vinden. Ik kijk mijn ogen werkelijk uit, bijna letterlijk.

Ik maakte als eerste kennis met het fort Ruigenhoek, al gelijk was ik onder de indruk. Een week later maakte ik – door de open fortendag – kennis met Fort bij Rijnauwen. Onder de indruk van Ruigenhoek was ik al en ik dacht ‘niets gaat dit nog overtreffen’. Maar jawel hoor. Daar stond een hartstikke mooi, geconserveerd en groot fort met een ongelofelijk mooi verhaal uit de nogal rijke geschiedenis die dit fort heeft.

Niet alleen het fort is het vermelden waard, ook alle mooie flora én fauna die er op het fort te vinden is, vind je niet overal. Zo zijn er diverse orchideeën te vinden, maar ook zijn er reeën, dassen, vossen en marters. In het fort zelf overwinteren flink wat vleermuizen.

Ik ben erg begaan met de jeugd en gelukkig heb ik dan ook de tijd en ruimte gekregen hier in eerste instantie voornamelijk mee bezig te gaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen en andere gave activiteiten. In tweede instantie zal ik me daarnaast ook nog bezig houden met handhaving in de provincie Utrecht als BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar).

Als ik alles opgesomd terug lees, prijs ik mezelf erg gelukkig in deze provincie te werken.

foto Tim

Boswachter Tim Hogenbosch

reageren

geef een reactie

 • B.C van der Veen
  8 juni 2016 om 15:40

  Tim, van harte welkom in gebeuren rond om het gebied van Tienhoven en omstreken. Ik wens je veel succes en arbeids vreugde. Met warme groet,

  Ben van der Veen

  • Hogenbosch
   9 juni 2016 om 14:31

   Beste Ben,

   Dank voor je reactie. Komt helemaal goed met die ‘arbeids vreugde’ hoor:)
   Fijne dag vandaag,

   Groetjes,

   Tim Hogenbosch

 • B.C van der Veen
  8 juni 2016 om 15:40

  Tim, van harte welkom in gebeuren rond om het gebied van Tienhoven en omstreken. Ik wens je veel succes en arbeids vreugde. Met warme groet,

  Ben van der Veen

  • Hogenbosch
   9 juni 2016 om 14:31

   Beste Ben,

   Dank voor je reactie. Komt helemaal goed met die ‘arbeids vreugde’ hoor:)
   Fijne dag vandaag,

   Groetjes,

   Tim Hogenbosch

 • Diny
  8 juni 2016 om 15:25

  Tim, succes met je nieuwe uitdagende baan! Je klinkt erg enthousiast hou dat vast zou ik zeggen! Het werken bij een natuur organisatie kan hartstikke leuk zijn!
  Diny Buisman mede-eigenaar van Bui-tegewoon groenprojecten. http://www.bui-tegewoon.nl

  • Hogenbosch
   9 juni 2016 om 14:30

   Hoi Diny,
   Ik ben zeker enthousiast en ik zie ook niet snel gebeuren dat dat op enige manier minder zal gaan worden:)

   Groetjes,

   Tim Hogenbosch

 • Dirk de Groot
  8 juni 2016 om 10:32

  Welkom Tim,

  Veel werkplezier toegewenst,

  Dirk de Groot vrijwilliger SBB

  • Hogenbosch
   9 juni 2016 om 14:28

   Goedemiddag Dirk,

   Dank. Gaat helemaal goed komen hier in het mooie Utrecht.

   Fijne dag en groetjes,

   Tim Hogenbosch

 • Dirk de Groot
  8 juni 2016 om 10:32

  Welkom Tim,

  Veel werkplezier toegewenst,

  Dirk de Groot vrijwilliger SBB

  • Hogenbosch
   9 juni 2016 om 14:28

   Goedemiddag Dirk,

   Dank. Gaat helemaal goed komen hier in het mooie Utrecht.

   Fijne dag en groetjes,

   Tim Hogenbosch

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog