www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Ontdek de rijke natuur op Landgoed Broekhuizen

10 februari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zondag 19 februari 2017 organiseert Staatsbosbeheer een prachtige wandeling over het Landgoed Broekhuizen in Leersum. Ervaren gidsen nemen u mee en vertellen graag alles over de cultuurhistorie en de unieke natuur die dit landgoed rijk is.

Op dit prachtige landgoed voelen onder andere boommarter, bosuil en ringslang zich thuis. Deze dieren zie je in deze tijd van het jaar nog niet, maar er zijn toch sporen die er op duiden dat ze er wel degelijk zijn! Met een beetje geluk geeft het landgoed één van zijn geheimen prijs en spot je zomaar een ree. Het ree komt namelijk niet alleen in bosgebieden voor, maar ook op dit landgoed! En wist je al dat er ook dassen over het landgoed rondscharrelen?

Hofsteden

Landgoed Broekhuizen is een van de parels van de zogenoemde Stichtse Lustwarande: een lint van buitenplaatsen, villa’s en oudere hofsteden dat zich uitstrekt van De Bilt tot Amerongen. Met name tussen 1840 en 1920 was de streek vooral in trek bij rijke Amsterdammers die wilden ontsnappen aan de stedelijke drukte. Vandaag de dag kun je hier nog steeds genieten van dit landgoed. In het opgeknapte landhuis is onlangs een hotel/restaurant geopend. Hier kunt u na afloop van de wandeling een kopje koffie of thee drinken.

Start

Datum: Zondag 19 februari 2017; Locatie: parkeerplaats t.h.v. de splitsing Broekhuizerlaan – Middelweg (nabij het grote hek); Start: 14.00 uur; Duur: ca. 1,5 uur. Kosten: € 5,00 voor volwassen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar, ter plaatse contant en gepast te betalen. Aanmelden is niet nodig.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog