www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

TV-serie Mijn Mooiste Plek van RTV-Utrecht van start

4 mei 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Vanaf zaterdag 13 mei zendt RTV Utrecht het tweede seizoen van het televisieprogramma Mijn Mooiste Plek uit. In deze zesdelige serie nemen kijkers presentatrice Evelien de Bruin mee naar hun mooiste plek in de provincie Utrecht. Ook laten de boswachters hun mooiste plek zien en vloggen over bijzondere waarnemingen in de natuur. Dit alles levert verrassende ontmoetingen op in de prachtige gebieden en landschappen die de regio rijk is. 

Het programma biedt veel inspiratie en informatie om er zelf op uit te gaan. Na elke uitzending komen tips aan bod om te fietsen, te wandelen, met de kinderen erop uit te gaan en het aanbod van excursies waar je aan kan deelnemen. De serie is van RTV Utrecht is mede mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking met de provincie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten en IVN.

Nieuw Wulven en Fort Rijnauwen
Boswachters Tim Hogenbosch, Tineke Harlaar en IVN trappen de eerste uitzending af. Eerst een bezoek aan recreatiegebied Nieuw Wulven in Houten waar de Groene Maatjes een groep kinderen alles leert over kikkers. Tim geeft zijn mooiste plek in het gebied prijs en Tineke neemt de kijkers mee naar fort bij Rijnauwen en gaat op zoek naar vleermuizen.

Uitzendingen
Van 13 mei tot en met 17 juni is Mijn Mooiste Plek ieder weekend te zien. Start 7.10 uur en daarna elk uur. Ook is het programma terug te kijken via uitzending gemist en is er meer informatie over de serie en uitgaanstips te vinden op de website van RTV-Utrecht. De volgende uitzendingen zijn in de weekenden van: 20 en 27 mei, 3, 10 en 17 juni. Daarna wordt elk weekend de serie uit 2016 herhaald. Genoeg informatie, inspiratie en tips om niet alleen trots te zijn op de natuur, cultuur en prachtige landschappen die Utrecht rijk is, bovenal om het zelf te (her)ontdekken.

reageren

geef een reactie

  • Seline
    7 mei 2017 om 22:45

    Klinkt veelbelovend. Ik zal er naar kijken. waarschijnlijk vi uitzending gemist. dank voor de tip!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog