www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Jij ook Groen Maatje?

29 augustus 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Stichting NatuurWijs, in samenwerking met Staatsbosbeheer, wil het mogelijk maken om kinderen uit de aandachtswijken van Amersfoort de natuur te laten ontdekken en beleven. Het gaat erom kinderen die nauwelijks in de natuur komen, kennis op te laten doen over de natuur, van de natuur te leren genieten en zich bovenal dankzij de natuur beter te kunnen ontwikkelen.

Maatjesproject
Ons doel is om 16 kinderen (8 t/m 12 jaar) per schooljaar uit de aandachtswijken van Amersfoort, in tweetallen te koppelen aan een “Groen Maatje”. Verspreid over het schooljaar gaan de maatjes en kinderen samen zo’n acht keer op groene ontdekkingsreis, en ervaren zo wat de stad allemaal te bieden heeft in het teken van de natuur. NatuurWijs zorgt voor inspiratie voor allerlei natuuractiviteiten om samen met de kinderen te doen.

Naast de acht individuele buitenontmoetingen, doen de koppels samen mee aan zes NatuurWijs ‘buitendagen’. De kinderen gaan daarbij, met hun maatjes, de natuur in onder begeleiding van getrainde NatuurWijzers. Kinderen kunnen aangemeld worden door de school, ouders, welzijnsorganisaties. De ouders en school van het kind worden gedurende het traject op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Impact
Buiten vertoeven in de natuur heeft een positieve invloed op de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. In de natuur worden zintuigen geprikkeld, komen kinderen tot rust, bewegen ze volop en worden ze aangezet tot creatief spelgedrag. En het is natuurlijk ook fijn voor de maatjes om lekker buiten in de natuur te zijn!

Jij ook Groen Maatje?
Wil je meedoen? Meld je dan aan als vrijwillig Groen Maatje! Je hoeft geen kennis te hebben van de natuur, maar het vooral leuk te vinden om buiten te zijn én affiniteit te hebben met kinderen. We zijn nog opzoek naar enkele maatjes. Na aanmelding volgt een kort kennismakingsgesprek en gaan we kijken of we een geschikte match voor je kunnen maken met twee van de kinderen. Voor vragen over het project of om je aan te melden kun je contact opnemen met Susan Katsman, coördinator Groene Maatjes bij Stichting NatuurWijs (skatsman@natuurwijs.nl / 06 –19 68 27 70).

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog