www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Bomen om bij weg te dromen: winterwandeling op Landgoed Broekhuizen

7 februari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Foto: Jan Katsman

Op zondag 18 februari 2018 organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere winterwandeling op Landgoed Broekhuizen. Een ervaren gids vertelt je boeiende verhalen over de imposante bomen die op dit landgoed zo sfeerbepalend zijn.

Waarom zijn bomen kaal in de winter en hoe komt het dat bladeren verkleuren? Het zijn vragen die iedereen zichzelf wel eens stelt. In de zomer zijn bomen makkelijk te herkennen aan hun bladeren, bloemen of vruchten. Maar hoe zit dat in de winter? Als er geen blad meer aan de bomen zit, blijkt vaak dat we niet zo goed naar bomen kijken. Iedere boomsoort heeft zijn eigen vorm en elke boomsoort heeft specifieke kenmerken zoals takken, knoppen en schors.

Start
Datum: zondag 18 februari 2018; Locatie: p-plaats t.h.v. de splitsing Broekhuizerlaan – Middelweg (nabij het grote hek); Start: 14.00 uur; Duur: ca. 1,5 uur. Kosten: € 5,00 voor volwassen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar, ter plaatse contant en gepast te betalen. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 16 februari via  utrechtoost@staatsbosbeheer.nl

 

reageren

geef een reactie

  • Paul Vlaanderen
    7 februari 2018 om 16:31

    In welke plaats ligt Landgoed Broekhuizen. Staat niet in de aankondiging van de winterwandeling. Graag het precieze adres.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog