www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Mooi Linieland: beleef het waterlinielandschap in Utrecht!

30 mei 2018 Boswachter Claudia Wessel in Utrecht
Mooi Linieland bij Fort Rijnauwen

Fort Rijnauwen

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni is er ‘Mooi Linieland’. Landelijk staat dit weekend het bijzondere waterlinielandschap in de schijnwerpers. Staatsbosbeheer doet ook in Utrecht mee met leuke activiteiten voor jong en oud.

Belangrijk deel van de geschiedenis

De Hollandse waterlinie is één van de tien linies in Nederland waarbij het onderwater zetten van een gebied in het verleden een grote rol speelde bij de defensie. Tegenwoordig zijn de werken van deze en andere waterlinies cultureel erfgoed en vormen ze belangrijke toevluchtsoorden voor de natuur. We nodigen iedereen uit om ze zelf tijdens Mooi Linieland te ervaren: dompel jezelf onder in de bijzondere wereld van het waterlinielandschap!

Mooi Linieland bij Fort Rijnauwen

Fort Rijnauwen is het grootste en groenste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is absoluut een bezoek waard. Stap dit weekend samen met een gids op de fiets en doorkruis het landschap rondom het fort. Ontdek je de omgeving liever te voet? Ga dan mee met een van de wandeltochten. De gids vertelt je onderweg verhalen over de geschiedenis, natuur en cultuur. Voor gezinnen met kinderen hebben we speciale gezinswandelingen én de kinderen kunnen met Kapitein Dirk mee op ontdekkingstocht. Spannend! Voor creatieve mensen is er een workshop tekenen en schilderen op het fort, met het linielandschap als inspiratiebron.

Speciale buitenmiddag bij Werk aan de Korte Uitweg

Op zaterdag 2 juni belooft het hier een leuke middag voor het hele gezin te worden. Kom met de boswachter suppen (staand peddelen op een surfboard; heb je dat weleens eerder gedaan?) door de Fortengracht of kano mee door het uitgestrekte linielandschap. Onze gids begeleidt een mooie wandeling naar Fort Honswijk, dat ook onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Doe mee aan de fotowedstrijd of zoek, als je liever culinair bezig bent, naar eetbare planten die rond het fort groeien. Daar maak je kruidenboter van die je daarna lekker op een broodje smeert dat je zelf bij het fort hebt gebakken. Kinderen kunnen ook nog met de gids van de Bokkenbunker op pad voor een speciale wandeling met bokjes.

Enthousiast geworden?

Kijk dan op de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie zoals data, aanvangstijden en kosten van deze en andere activiteiten horend bij Mooi Linieland . We zien je aanstaande zaterdag of zondag graag in het mooie, Utrechtse linieland!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog