www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

De mooiste plekjes in Utrecht op TV

13 juni 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht
Mijn Mooiste Plek

Mijn Mooiste Plek

Ook dit jaar werkt Staatsbosbeheer mee aan de zesdelige serie Mijn Mooiste Plek van RTV Utrecht. Samen met presentatrice Evelien de Bruijn wordt je meegenomen naar de mooiste plekjes die de provincie Utrecht rijk is.

Dit jaar zijn niet alleen kijkers opgeroepen hun favoriete plek aan te dragen, maar ook om een vlog aan te leveren. Daarnaast zie je onze vloggende boswachters met bijzondere waarnemingen en bijzondere verhalen zoals de Celtic Fields (prehistorische akkers) in de bossen van Amerongen en het Verdronken Bos. De uitzendingen vinden plaats op de zaterdagen vanaf 7.10 uur op 15 juni 2019 en eindigt met de laatste uitzending op 20 juli 2019.

Verborgen natuur
Ik vind dat de serie een mooie formule heeft, met een diversiteit aan bijzondere plekken. En er is genoeg te ontdekken op gebied van verborgen natuur en cultuurpareltjes in Utrecht. Voor gezinnen met kinderen, sportievelingen, cultuursnuivers en rustzoekers. Elke uitzending sluit af met tips over wat je er kan doen, zodat je ook zelf geïnspireerd bent om op ontdekkingstocht te gaan. Ook kun je de uitzendingen van het afgelopen jaar hier nogmaals bekijken.

Samenwerking
Dit jaar is de serie tot stand gekomen dankzij samenwerking met RTV Utrecht, provincie Utrecht, Routebureau Utrecht, Recreatieschap Midden Nederland, K.F. Hein Fonds en Staatsbosbeheer.

Uitzendingen
De uitzendingen vinden elke zaterdag plaats via RTV Utrecht en starten iedere zaterdag om 7.10 uur (met de hele dag herhaling van de aflevering).

Aflevering 1, 15 juni met onder meer Vijfheerenlanden

Aflevering 2, 22 juni met Den Treek en de Celtic Fields in Boswachterij Amerongen

Aflevering 3, 29 juni met onder andere duiken in de Vinkeveense Plassen

Aflevering 4, 6 juli met Polder Arkemheen en Gelderse Vallei

Aflevering 5, 13 juli met Abcoude, Angstel en het Verdronken Bos

Aflevering 6, 20 juli met onder meer de Westbroekse Zodden en het aardkundig monument

reageren

geef een reactie

 • H.Idzes
  13 juni 2019 om 17:05

  Ben blij dat deze serie er komt. Heb zelf veel gezocht naar een plek in de Utrechtse Heuvelrug. Het zijn daar vele mogelijkheden zelfs voor een gehandicapte.

  • Rob
   9 september 2019 om 06:31

   Leuk idee, zijn de afleveringen nog ergens terug te zien?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog