www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Verscholen Natuur

5 augustus 2019 Boswachter Jelle Bais in Utrecht

Ze zijn er wel maar je ziet ze nauwelijks, ze liggen verscholen op de stilste plekjes. Dassenburchten.

Dassenburchten, het zijn niet zomaar hopen zand in stukjes bos. Het zijn vaak plekken waar allerlei dieren naar toe getrokken worden of in ieder geval even langs komen struinen. Meestal komt dat omdat veel grote wissels, drukbelopen paadjes ontstaan door rond struinende dassen, uitkomen op centrale punten en vaak zijn dat dus die burchten, Dit terwijl de dassen familie heerlijk ligt te rusten, diep in de grond onder die hopen zand.

Valwild camera’s geven een mooi beeld van de bewegingen op en rond dassen burchten op de Utrechtse Heuvelrug. Kijk ook eens op deze link van Kiem, hier vind je veel meer van deze filmpjes, opgenomen met alledaagse acteurs in hun natuurlijke omgeving in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug.

reageren

geef een reactie

 • Ronald Stiefelhagen
  31 augustus 2019 om 17:01

  Leuke blog!
  Ter info: dit project “Dassen van de Heuvelrug”, van onze dassenwerkgroep van de Vereniging voor Dorp en Natuur, mede gefinancierd door KIEM, is volledig te volgen via de link https://www.facebook.com/Dassenvdh.

 • Johan Sterenborg
  14 augustus 2019 om 15:09

  Het blijft een mooi stuk natuur de Utrechtse Heuvelrug! Blij dat ik er zo dichtbij woon!!

 • Kees Jan
  5 augustus 2019 om 13:54

  Leuke beelden! Goed ook weer iets van je te lezen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog