www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Opening scootmobielroute “Scoot & Go” in het Leersumse Veld

26 oktober 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 4 november 2021 opent Rick Brink, voormalig Minister van Gehandicaptenzaken, de meervalide belevenisroute ‘SCOOT & GO’ over het Leersumse Veld. Deze route is 10 kilometer lang waarbij je met de scootmobiel over onverharde bospaden rijdt. De route is tot stand gekomen op initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid Leersumse Veld van Stichting Dorpsnetwerk Leersum in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Wiegersma Boomverzorging, Vereniging Dorp & Natuur en Staatsbosbeheer.

De scootmobielroute ‘SCOOT & GO’ werd in de afgelopen twee jaar ontwikkeld door Bob Hartog, inwoner van Leersum, samen met andere enthousiaste vrijwilligers waaronder een aantal ervaringsdeskundigen. Met elkaar probeerden zij verschillende merken en typen scootmobielen uit gedurende vele testritten. ,,Al was onze insteek heel serieus, we hebben onderweg de grootste lol gehad. Zeker in het begin toen we de meest begaanbare route nog moesten ontdekken. Hoe vaak we niet vast kwamen te zitten, dat weet ik niet meer. Het was een hele uitdaging, maar een leuke! De enthousiaste reacties van deelnemers in de pilotfase zijn een geweldige stimulans geweest om de route te realiseren en nu voor gebruik aan te bieden!” aldus Bob Hartog.

Kosteloos lenen
De scootmobiel kan kosteloos worden geleend bij de receptie van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin in Leersum. Hierdoor wordt het beleven van het mooie en afwisselende landschap van de Utrechtse Heuvelrug ook mogelijk voor mensen die tijdelijk of permanent slecht ter been zijn. Anderen kunnen gezellig met hen meelopen; de scootmobiel rijdt in een wandeltempo. ‘SCOOT & GO’ dus, een laagdrempelige manier van recreatie voor iedereen. Aan de hand van een meegeleverde routebeschrijving, voorzien van wetenswaardigheden over het natuurgebied, voert het traject door bos en heide, over smalle paadjes en door open velden bij de Leersumse Plassen. De route van 10 kilometer kan worden ingekort tot circa 6 of 3 kilometer. Op vakantiepark Ginkelduin kan bij de start en het einde van de route gebruik worden gemaakt van de horeca. Ook is hier een aangepast toilet aanwezig.

De uiteindelijke keuze van de scootmobiel viel op de stabiele en comfortabele Quingo Vitess. De scootmobiel is uitgerust met ruime opbergmogelijkheden, een achteruitkijkcamera en handgreepverwarming. Met dank aan mevrouw Wies van Birgelen uit Haarlem die deze Quingo voor dit doel heeft gedoneerd.  Voor meer informatie en reservering van de scootmobiel kan contact worden opgenomen met de receptie van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin via landgoedginkelduin@molecaten.nl of 0343-489999.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog