www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Ooit een boswachter gezien?

1 mei 2012 in Veluwe

Natuurlijk zijn boswachters veel met bos en natuur bezig. Ik hoor vaak van mensen dat ze het jammer vinden dat ze zo weinig wild zien als ze aan het wandelen zijn. De kans op een ontmoeting is in Nederland ook niet zo heel erg groot. Tenzij je erop voorbereid bent. Maar tijdens een wandeling met de familie op klaarlichte dag is er weinig wild te bespeuren.

Ook spreek ik vaak mensen in het bos die het zo leuk vinden om eens een boswachter tegen te komen. Ik mag in het bos graag een praatje maken met mensen die in het terrein van Staatsbosbeheer te gast zijn en schik er een beetje van dat ze bijna nooit een boswachter tegenkomen. Het idee dat de kans op een ontmoeting met de boswachter net zo uniek blijkt te zijn als een ontmoeting met een ree, hert of wild zwijn, houdt mij bezig.

Als onze bezoekers nooit een boswachter spreken dan kunnen ze ook niet weten wat we allemaal doen. Gelukkig ben ik als boswachter ook met andere dingen bezig dan alleen maar in het bos rond rijden. Zo organiseer ik ook wel eens een evenement en dat ga ik nu weer doen. Op zondag 29 juli is iedereen welkom om kennis te maken met de boswachter. Op recreatieterrein Het Leesten nabij Apeldoorn organiseert Staatsbosbeheer ‘De Boswachtersdag’.

Samen met enkele collega’s ben ik aan deze klus begonnen en het begint al een leuke vorm aan te nemen. We hebben twee outdoor bedrijven (Extrarius en SOS) en Kiosk ‘De Ugchelse berg’ uitgenodigd om hun steentje bij te dragen. Samen vormen we een goed team en we hebben al veel leuke, lekkere en spectaculaire activiteiten bedacht. Ook komt er een bosmarkt waar allerhande snuisterijen, kunst, prachtige kleding en ambachtelijke producten te koop zijn.

Het is een hele organisatie maar zeker de moeite waard. En ik ben ervan overtuigd dat je deze dag een boswachter tegen zult komen. Dus zet de datum vast in je agenda: Zondag 29 juli 2012 op ’t Leesten te Ugchelen, De Boswachtersdag!

Boswachter Erik de Bruijn

Deze dag word mede mogelijk gemaakt door:
Staatsbosbeheer
Kiosk De Ugchelse berg
Extrarius adventures
SOS Events

Tot dusver aanwezig op de bosmarkt:
Hanny van Aken Jam en Honingproducten
www.scoutshop.nl
www.skolekids.nl
www.trollebol.nl
www.hetedelhert.nl
www.wolfswinkel.nl
www.wolnatuurlijk.nl
www.novany.nl
www.fairtoys.nl
www.veluwsestreekproducten.nl
www.veluwse-cadeaushop.nl
www.SKOGdesign.com
www.hannahtricotage.nl
www.ceetee.nl

reageren

geef een reactie

 • novanyshop
  26 juli 2012 om 21:52

  Oja, zeg je het codewoord MINIMUIS aan de kraam, krijg je zomaar 10% korting op ons hele assortiment. (Geintje tussendoor #twitteractie 😉

 • novanyshop
  26 juli 2012 om 21:46

  Lieve mensen die naar de Bosmarkt komen as zondag – mocht je iets zien in onze winkel Novany.nl wat je graag “in het echt” wilt bekijken, mail ons en dan nemen we het mee. Ons assortiment is zo uitgebreid dat we nooit alles mee kunnen nemen nl. 😉
  Tot zondag – hopelijk is het net zo mooi weer als vandaag en morgen nog!

 • Janske
  1 mei 2012 om 15:20

  Klinkt hartstikke leuk! En gelukkig ben ik al terug van vakantie dus….:-)

  • veluwe
   4 mei 2012 om 08:45

   Mooi zo! Je bent van harte welkom op 29 juli.
   Boswachter Marike Vissers

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog