www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Bruisend Buitencentrum op Hemelvaartsdag

11 mei 2012 in Veluwe

Nog nooit op de Veluwe geweest? Begin je ontdekkingstocht goed bij buitencentrum Veluwe-Noord in Nunspeet. Het buitencentrum is goed te bereiken met auto of trein en in de buurt van zijn tal van overnachtingsmogelijkheden.

In het buitencentrum krijg je alvast een voorproefje van wat je op de Veluwe te wachten staat. Welke gebieden zijn er op de Veluwe? Behalve bossen zijn er ook heidevelden en zandverstuivingen te vinden. En de randmeren niet te vergeten. Elk gebied heeft zijn eigen specifieke planten en dieren en ook daarvan zie je vele voorbeelden in het buitencentrum. Voor de wandelaar en de fietser staan er gedreven en deskundige medewerkers en vrijwilligers klaar om de mooiste routes uit te stippelen. 

Hemelvaartsdag 17 mei
Op Hemelvaartsdag bruist het in het Buitencentrum. Vanaf 6.00 uur zijn er diverse dauwtrap-fietstochten uitgezet. Voor het hele gezin met een leuke puzzeltocht er bij of voor de sportieve mountainbiker. In en om het buitencentrum zijn er de volgende activiteiten: braakballen uitpluizen, het blote voetenpad lopen, broodjes bakken en als een aap de boom in bij het  ‘monkey-climbing’. Met een voordelige stempelkaart kan je alle activiteiten tegen gereduceerde prijzen doen. 

Zo’n dag ontstaat niet zomaar. Dit keer hebben we de opzet van de dag in handen gegeven van een stagiaire, die hiermee een mooi project kan afronden. Bij de de invulling en uitvoering gebruiken we onze eigen kennis en ervaring maar maken we ook dankbaar gebruik van de vele vrijwilligers die we hebben bij het buitencentrum. Mijn taken bestaan uit het invulling geven aan een educatieve activiteit, het werven en inroosteren van de vrijwilligers, het maken en/of verspreiden van een persbericht, het inzetten van social media. 

In het buitencentrum kan je je ook aanmelden voor een van de vele andere activiteiten die we op de Veluwe organiseren. Wat te denken van een safaritocht, op zoek naar het wilde zwijn? Of een middagje uilenballen uitpluizen. Wie liever een lekker lange wandeling maakt kan zijn of haar hart ophalen met de langeafstandswandelingen onder leiding van een gids. Ook kunt u een wandeling of excursie met een boswachter ‘bestellen’, vraag maar eens naar de mogelijkheden. Slecht ter been? Geen probleem. Het buitencentrum is rolstoelvriendelijk en direct naast het centrum ligt een verhard pad voor een veilige en fijne (rolstoel)wandeling. 

Een keer aan bijzonder kinderfeestje organiseren? Kom gezellig naar het buitencentrum. Met een kaboutermuts op een kabouterspeurtocht lopen is een feest voor elk kind. Als het slecht weer is of u hebt geen zin om actief te zijn, kijk gratis naar een mooie film over de Veluwe in het algemeen en het edelhert in het bijzonder.

Wilt u vergaderen met een actieve break in de natuur, ook dat kan het Buitencentrum verzorgen. Kijk op www.businessbookers.nl voor de prijzen en reservering. In de vernieuwde winkel is er van alles te koop, voor elke portemonnee, van leuke souvenirs van de Veluwe tot prachtige natuurboeken. In het buitencentrum is een koffie- en frisdranken automaat en er zijn verfrissende ijsjes te koop.

De toegang is gratis en het buitencentrum is het hele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de schoolvakanties ook op  de maandagen! 

Boswachter Monique Zondag

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog