www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Toevallige ontmoeting wordt mooie samenwerking

22 mei 2012 in Veluwe

Het begon eind maart 2011. In de prachtige Theaterloods op Radio Kootwijk bij de inspiratiedag Heimelijk Verlangen. Ik was daar met een vriendin en een collega, inspiratie op doen. En die werd ons geboden, mooie voorstelling van theatergroep Plezant en twee sprekers, auteur Christine Pannebakker (Vrouwen Power) en auteur Geert Kimpen (De Kabbalist). De belangrijkste boodschap van de dag was dat zelfrealisatie begint bij het verwoorden van je heimelijk verlangen. Geert Kimpen daagde mensen uit om ter plekke hun heimelijk verlangen uit te spreken. En Annemarie van Garderen pakte haar kans! Haar droom was het om duurzame woondecoratie producten te maken van het wol van het Veluws heideschaap. Samen met een vriendin was zij naast haar baan en gezin bezig deze droom te realiseren. Het doel was om van alle schaapkuddes op de Veluwe het wol voor een goede prijs op te kopen zodat het ook een bijdrage levert aan de instandhouding van deze unieke cultuurhistorische vorm van natuurbeheer. Natuurlijk een prachtige bestemming voor de wol van de kudde van Hoog Buurlo. Dus ik sprak Annemarie na afloop meteen aan. We wisselde onze gegevens uit en vorig jaar juni op het schaapscheerdersfeest waren Annemarie en Marianne, inmiddels gestart als bedrijf By Mölle, erbij. Ze sorteerde het wol ter plekke uit en vertelde onze bezoekers wat ermee ging gebeuren.  Af en toe bleef ik op de hoogte van de vorderingen via Twitter of een belletje. De wol ging naar Engeland om verwerkt te worden, proeflappen kwamen terug. En iedere keer weer mooi om te zien hoe twee inspirerende vrouwen werken om hun droom te realiseren.

Ik ben met onze herder Wilfried en de vrijwilligers op het moment volop bezig met de organisatie voor het schaapscheerdersfeest op Hoog Buurlo 17 juni aanstaande, dus ik belde Annemarie weer. By Mölle moet erbij zijn! Annemarie vertelde met terechte trots dat ze inmiddels de eerste wollen plaids hebben laten maken en dat hun winkel in Hoonhorst 28 mei wordt geopend. De webwinkel is vanaf die datum ook online www.bymolle.com. Het naleven van het heimelijk verlangen door Annemarie en Marianne heeft geresulteerd in een bijzondere collectie functionele producten voor in -en om huis. Alles is gemaakt op een ambachtelijke manier, met natuurlijke materialen, door mensen met liefde en passie voor wat ze doen. En daar krijg ik inspiratie van, prachtig toch dat Staatsbosbeheer en de kudde op Hoog Buurlo daar aan heeft meegewerkt! En ook 17 juni zijn ze erbij met hun mooie producten op het schaapscheerdersfeest in Hoog Buurlo.

 Boswachter Marike Vissers

 

reageren

geef een reactie

  • Janske
    22 mei 2012 om 20:29
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog