www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Flow op Hoog Buurlo

27 september 2012 in Veluwe

Je kent het wel in het leven……….. je begint ergens, zonder precies te weten waar het naartoe gaat, je raakt in de zogenaamde flow en van het één komt het ander. Dat dit in mijn eigen leven soms zo loopt dat weet ik. Maar dat dat ook met gebieden kan gebeuren, is een nieuwe ontdekking. 

Het begon ruim een jaar geleden met het werven van nieuwe vrijwilligers voor ons jeugdprogramma op Hoog Buurlo. Negen vrijwilligers begeleiden inmiddels basisschoolklassen om de kinderen samen met de schaapherder, de schapen en zijn hond een unieke natuurervaring te geven. Deze groep enthousiaste mensen wilde nog wel meer doen. Laat dat nu ook de wens van Staatsbosbeheer zijn. In februari organiseerden we de lammetjesdagen op Hoog Buurlo. Niks meer en niks minder dan lammetjes kijken, kleine kinderen die de lammetjes de fles mogen geven, een praatje maken met de schaapherder en de vrijwilligers die vertellen over de schapen, de kudde, de lammetjes en – niet te vergeten –zorgen voor warme koffie en thee voor passerende wandelaars en fietsers. Een succesvolle excursie met Moederdag volgde, daarna een topdag op het drukbezocht schaapscheerderfeest op Vaderdag. En binnenkort starten alweer de voorbereidingen voor de komst van de Tijdsgeest op zondag 21 oktober. 

Van het één komt het ander… op dit moment werken we aan een jaarrond activiteitenprogramma voor Hoog Buurlo voor 2013. Om (nog) meer te kunnen bieden aan ons publiek, willen we onze actieve vrijwilligers ploeg uitbreiden. De vacature staat inmiddels op de website. Want zonder onze enthousiaste vrijwilligers zouden we al deze activiteiten nooit kunnen realiseren. 

De toekomst? Ik verwacht dat de groep betrokken mensen die helpen om Hoog Buurlo te laten (her)leven groeit, de activiteiten een succes worden, er steeds meer publiek naar Hoog Buurlo komt om deze unieke plek te beleven. Hopelijk wekt dat ook de interesse van het lokale of regionale bedrijfsleven. Onze droom? Een sponsor voor de schaapskudde, zodat we Hoog Buurlo kunnen beschermen en de kansen die er liggen optimaal kunnen benutten. Met als doel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de schapen, de hei, het bos, de stilte, de natuur.

Boswachter Kim van der Klis

Volg de schaapskudde ook op facebook – een pagina opgezet door de vrijwilligers zelf

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog