www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Bouw nieuwe wildobservatieplaats voor publiek in volle gang!

3 oktober 2012 in Veluwe

Staatsbosbeheer is in het Vierhouterbos begonnen met de bouw van een nieuwe wildobservatieplaats voor publiek. Al een lange tijd lag de wens van zowel Staatsbosbeheer als de gemeente Nunspeet op tafel, voor de  bouw van een wildobservatieplaats.

Elk jaar komen veel Nederlanders speciaal naar de Veluwe om edelherten en wilde zwijnen te zien. Vaak worden ze teleurgesteld want na een lange wandel of fietstocht hebben ze geen beest gezien. Jammer want een bezoek aan de Veluwe is toch zoveel fraaier als je deze dieren in het wild gezien hebt.

Een wildobservatieplaats is een plek waar van nature het wild graag is en waar je vanuit een speciaal uitkijkpunt de dieren vaak wat makkelijker kunt zien. De ene plek is openbaar, de andere alleen toegankelijk onder begeleiding. Omdat er binnen de gemeente Nunspeet nog niet zo’n plek was, heeft Staatsbosbeheer het initiatief opgepakt om deze in het Vierhouterbos te bouwen. De bouwwerkzaamheden verlopen prima en de verwachting is dat het gebouw over 2 weken klaar zal zijn.

Staatsbosbeheer zal uiteindelijk een flink aantal wildexcursies naar deze plek gaan organiseren. Onder begeleiding van een boswachter of natuurgids van Staatsbosbeheer komt u straks aan in het gebouw en is de kans op de ontmoeting met een edelhert, moeflon, wildzwijn, ree of damhert groot. Dit is bijzonder, want nergens anders op de Veluwe kom je deze vijf grote zoogdieren bij elkaar in hetzelfde gebied tegen!

Omdat er nog geen naam voor het gebouw is vragen we u om met ons mee te denken met het verzinnen van een leuke en passende naam. Laat u reactie met passende naam achter op dit weblog. Staatsbosbeheer kiest de beste en mooiste naam uit en de winnaar verdient een excursie op maat naar de nieuwe wildobservatieplaats voor 20 personen!

Lennard Jasper

Boswachter Staatsbosbeheer

 

 

 

reageren

geef een reactie

 • Marc Beek
  8 maart 2013 om 11:14

  Jammer dat bezoekers alleen voor edelhert en wild zwijn komen. Ons rest de schone taak een bredere kijk te bieden.

  • veluwe
   9 april 2013 om 19:25

   Beste mr. Beek,

   We laten ze meer zien dan dat. Afgelopen zaterdag heeft een excursie groep moeflons gezien en een jagende bosuil wat veel indruk heeft gemaakt.

 • veluwe
  1 november 2012 om 18:39

  Bij deze wil ik iedereen namens Staatsbosbeheer bedanken voor zijn of haar reactie. De ‘Wildarena’ is de naam van het gebouw geworden! Stoer en pakkend. De plek waar het schouwspel van de wilde dieren te zien is. Nogmaals bedankt!

  Boswachter Lennard Jasper

 • toon vorstenbosch
  10 oktober 2012 om 21:08
 • E.P.G. Mulder
  5 oktober 2012 om 06:48
 • Monique
  4 oktober 2012 om 22:30
 • Ingrid
  4 oktober 2012 om 21:10
 • arna
  4 oktober 2012 om 18:53

  ‘Kijkwildhuis’ ? prachtig gebouw in elk geval

 • B. Mulder-Meij
  4 oktober 2012 om 18:36

  “Horen, zien en zwijgen” lijkt me wel bij de nieuwe observatiepost passen.
  Maar hoe het gebouw ook heten gaat, ’t staat alvast op m’n lijstje.

 • Bas van den Brink
  3 oktober 2012 om 19:25
 • ron
  3 oktober 2012 om 18:27

  lijkt me geweldig om vanuit deze observatieplaats het wild te kunnen zien.
  Als naam lijkt me “De Schuilplaats” wel toepasselijk, schuilen om niet gezien te worden en ook denkend aan het verscholen dorp.

  • blijejans
   3 oktober 2012 om 18:45

   Mooi!

 • blijejans
  3 oktober 2012 om 18:20

  Het Vijfhuis? Ben benieuwd wat er bedacht wordt!

 • Ton van Ruiten
  3 oktober 2012 om 16:40

  Moet natuurlijk zijn: Wat dacht u van “De Rotonde”.

 • Ton van Ruiten
  3 oktober 2012 om 16:38

  War dacht u van “De Rotonde”.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog