www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

De Tijdgeest spookt bij schaapskooi Hoog Buurlo

15 oktober 2012 in Veluwe

Hij is heel even op bezoek. Op zondag 21 oktober 2012 tussen 13.00 en 16.00 uur kun je hem in levende lijve ontmoeten: de Tijdgeest. Hij woont in een klok en kan reizen door de tijd. Hij komt op hetzelfde moment in 11 natuurgebieden in Nederland, ook bij de schaapskooi Hoog Buurlo te Ugchelen. De boswachters van Staatsbosbeheer zoeken dus stoere jongens en dappere meiden die een ontmoeting met dit bijzondere wezen aandurven. Speciaal voor hen vertelt de Tijdgeest rare, gekke en spannende verhalen die in zijn hoofd rondspoken. Kom maar luisteren…als je durft!  

Spannende verhalen
Geheimzinnige overleveringen, sterke streekverhalen, heldhaftige sages. In elke plaats zijn ze wel bekend. Vertellingen die over gaan van vader op zoon en die vaak verbonden zijn aan een streek of gebied. Verhalen die verborgen liggen in het landschap. Soms zonder dat we er bij stilstaan. Staatsbosbeheer doet dat wel en voor een keer heeft ze daar de hulp bij ingeroepen van de Tijdgeest. Een beetje eng, maar ook wel grappig.

Ga op zoek!
Stoere jongens en dappere meiden melden zich aan bij de boswachter en gaan op zoek naar de Tijdgeest. Die heeft bovendien een verrassing voor de deelnemers. Maar dan moeten ze wel een paar lastige vragen beantwoorden. Uiteraard staat er wat te drinken voorde kinderen klaar en ook de ouders worden niet vergeten.

Wil je meedoen?
Je hoeft niet van te voren te bellen, maar kunt je gewoon ter plekke bij de boswachter melden. Je bent vanaf 13.00 uur welkom bij schaapskooi Hoog Buurlo, parkeerplaats Hoog Buurloseweg, 7339 EL Ugchelen. Als er veel deelnemers zijn, vertelt de Tijdgeest zijn verhaal gewoon vaker. Ieder half uur start een nieuwe ronde verhalen. De laatste wandeling start om 15.30 uur. Kosten tijdschriftje met opdrachten en puzzels: € 2,50. Er staat ook iets te drinken met wat lekkers klaar voor de kinderen. En je mag na afloop een broodje bakken bij het kampvuur. De schapen zijn uiteraard bij de schaapskooi, ze zijn namelijk dol op knuffelen met kinderen. Toevallig is er een mini-geboortegolf in de schaapskooi, dus er zijn ook lammetjes! Daar krijg je toch vlinders van in je buik?

Boswachter Marike Vissers

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog