www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Beleef de duisternis, Nacht van de Nacht op Kootwijkerzand

25 oktober 2012 in Veluwe

Op zaterdag 27 oktober staat het Kootwijkerzand in het teken van de Nacht van de Nacht. Tijdens een wandeling van 1 uur, georganiseerd door Staatsbosbeheer en IVN Barneveld, beleeft u de indrukwekkende stilte en duisternis. We beginnen bij de werkschuur aan de Lovinklaan in Kootwijk. Vanaf 19.30 kunt u zich inschrijven voor de wandeling met een IVN gids over het Kootwijkerzand. 

Bij de werkschuur staan telescopen van de sterrenvereniging, een natuur- en landschapsfotograaf vertelt u over nachtfotografie en geeft handige tips en er zijn kraampjes ingericht met informatie over natuur, milieu en archeologie.
Voor de deelnemers is er koffie en thee. Aanmelden is niet nodig. De kosten voor deelname bedragen € 4 p.p. en voor kinderen tot 12 jaar € 1. 

Met de jaarlijkse landelijke campagne de Nacht van de Nacht vragen natuurorganisaties aandacht voor de schoonheid en het nut van een donkere nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er op honderden plaatsen activiteiten georganiseerd om mensen bewust te maken van lichtvervuiling en de mogelijkheden om deze vervuiling terug te dringen. 

Kijk voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of www.laathetdonkerdonker.nl.

Boswachter Paul Suurmond

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog