www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Liefdespaden voor vlinders

12 november 2012 in Veluwe

Ter hoogte van Hoog Buurlo is een tweede ecoduct over de A1 aangelegd. Hierdoor kunnen de open heideterreinen van Staatsbosbeheer met die van het Kroondomein verbonden worden. Het biedt tevens de kans voor verbinding tussen de vennen op de Asselse heide en het ven Gerritsfles bij Radio Kootwijk. In dit project vormen we bos om naar korte vegetaties en dat geeft een kwaliteitsimpuls aan de bestaande open heideterreinen en haar bewoners. Het gaat om zogenaamde ‘liefdespaden’ voor insecten, vlinders en vogels. Door de open zones kunnen ze beter van heide naar heide trekken en zo worden de soorten veerkrachtiger. Natuurlijk gaan ook de zoogdieren, amfibieën en reptielen hiervan gebruik maken. In de verbindingzone met een lengte van ongeveer 2,8 kilometer worden de maatregelen op verschillende locaties genomen. 

Er wordt bos gekapt, grond geplagd en afgevoerd en besdragende struiken ingeplant. Op die manier krijgen heischrale planten kans om zich te ontplooien. Met dit project wordt het leefgebied voor tientallen insecten, vogels, reptielen, amfibieën en zoogdieren verbeterd en in stand gehouden.  

Beheerder Vahid Dizdarevic

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog