www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Veluwe in de sneeuw!

6 december 2012 in Veluwe

Zoals het er nu naar uit ziet gaat het vrijdag flink sneeuwen op de Veluwe en in Nederland! Dat betekent winterpret aankomend weekend.

Maar wat kun je aankomend weekend nou zoal doen in de bossen van Staatsbosbeheer op de Veluwe.

Langlaufen…

Dit kan bij voldoende sneeuw aankomend weekend op de noord Veluwe. Er zijn twee startplaatsen met loipes namelijk: Hotel restaurant De Vossenberg in Vierhouten en camping de Hertshoorn in Garderen. Hier kun je langlaufski’s huren en een mooie route door het bos en over de hei volgen. In het Speulderbos kun je een lekkere tussenstop bij restaurant Boshuis Drie maken voor een warme kop chocolademelk.

Met de slee…

Zin om de slee weer uit de garage te halen en met de kinderen op pad te gaan. Ga dan naar het Zandenbos bij Nunspeet of naar het Leesten bij Ugchelen. Hier vind je leuke hellingen om van af te glijden. Bij het Leesten is een kleine kiosk waar een warme versnapering te koop is. Ga je naar het Zandenbos dan kun je je opwarmen in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nunspeet.

Wildspeuren…

Wat is er nou mooier dan wildspeuren in de sneeuw. Trek je sneeuwschoenen aan en ga het Veluwse woud in opzoek naar pootafdrukken van wilde dieren. Met een beetje geluk kom je een edelhert of wild zwijn tegen. Het natuurgebied Ugchelen-Hoenderloo is bij uitstek een prachtig gebied hiervoor. Begin je wandeling op de parkeerplaats van Hoog Buurlo en laat je verrassen door de prachtige schaapskooi en de schapen in de sneeuw. Speur verder over de Hoog Buurlose heide het diepe bos in.

Sneeuwpop bouwen…

De beste plek om een sneeuwpop te bouwen is het Kootwijkerzand bij Kootwijk. Aan de rand van het zand staat een grote uitkijktoren waar je uitkijkt over de besneeuwde heuvels van de Veluwe. Omdat het hier open is valt hier altijd net wat meer sneeuw. En dat hebben we nodig voor een mooie grote sneeuwpop. Neem de kinderen mee en parkeer de auto op de parkeerplaats van het Kootwijkerzand aan het einde van de Houtvester van ’t Hoffweg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heelveel plezier en geniet van de prachtige natuur! Misschien kom je de Boswachter ook nog wel tegen.

Lennard Jasper

Boswachter

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog