www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Bambi is geboren!

29 mei 2013 in Veluwe

edelhertkalfcGisteravond was het dan zover. Een pasgeboren hertenkalf kwam met moeder  hinde voor het eerst uit de bosrand. Een prachtig beeld waarin het hertenkalf verrast om zich heen kijkt naar alle nieuwe dingen die ze ziet.

Ik kan het niet helpen maar bij het zien van deze foto komt de film ‘Bambi’ toch in mij op. Even denk ik weer terug aan het kleine hertje wat kennis maakt met het grote stille woud en daar zijn vriendjes stampertje het konijn en bloempje het stinkdier tegenkomt. Nadat het grote woud ontdekt is mag Bambi met zijn moeder mee naar de grote weide. Het jonge hertje ziet de vlakte, veel gras en als hij de weide wil oprennen, houdt zijn moeder hem snel tegen. Er wordt daar gejaagd door de mens zegt moeder hinde. Een zin in de film die dateert uit 1947 en mij altijd is bijgebleven en nogsteeds relevant lijkt te zijn.

Lennard Jasper

Boswachter Staatsbosbeheer

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog