www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Kootwijkerzand, eindeloze Veluwe

2 juli 2013 in Veluwe

Vandaag kreeg ik een prachtig filmpje gemaakt op het Kootwijkerzand opgestuurd. Zomaar, omdat iemand onder de indruk is van het eindeloze uitgestrekte natuurgebied. En vervolgens de moeite neemt om de boswachter te achterhalen en het filmpje aanbiedt om te gebruiken. Mooi om mee te maken hoe de schoonheid van de Veluwe mensen verbindt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=q1lu_KU-QxY&w=560&h=315]

De maker van het filmpje is Mathijs Bergink. Hij schrijft het volgende erover:
Ik kom uit Apeldoorn, zit al sinds mijn 5e op Scouting en ben daardoor zowat in het Orderbos opgegroeid. Met mijn ouders kwam ik ook vaak bij gebieden als het Kroondomein, het Leesten, Hoog Buurlo en dus Radio Kootwijk met daarbij het Kootwijkerzand.

Ik ben al lange tijd geïnteresseerd in fotografie met Time-Lapse- en Stop-Motion-fotografie in het bijzonder. Nu heb ik sinds kort een camera heb die beter geschikt is voor Time-Lapse fotografie en ben ik er achter gekomen hoe je goed een camera met constante snelheid in 60 minuten 360° kan laten draaien (m.b.v. een kookwekker). Ik heb gekozen om bij het Kootwijkerzand een 360° Time-Lapse te maken omdat ik het een heel mooi natuurgebied vind. Het is anders dan de meeste natuurgebieden die ik ken, omdat je in de verste verte overal om je heen zand ziet en overal om je heen kan kijken zonder ook maar één gebouw te zien. Hier krijg je een heel ruimtelijk beeld van natuur zoals je dat in Nederland haast niet verwacht. Daarnaast zie je ook de wolken goed, dat is een toegevoegde waarde voor een Time Lapse video. De langzaam bewegende dingen maken de beelden boeiend.

Nog wat leuke feitjes over hoe ik het filmpje heb gemaakt. Ik heb een camara op een kookwekker gemonteerd, ingesteld dat hij iedere 2 seconde een foto zou maken en vervolgens de kookwekker ingesteld op 60 minuten. In deze 60 minuten draait de camera dus 360°, iedere minuut maakt hij dus 30 foto´s dus na een uur heb je 1800 foto´s die afgespeeld worden met 30 frames per seconde dus iedere seconde film is een minuut in het echt. Foto´s zijn woensdag 26 juni genomen. Tijdens het uur dat je moet wachten kan je – aan de andere kant van de camera – van de natuur genieten.

Dank voor het delen, Mathijs!

Boswachter Marike Vissers

 

reageren

geef een reactie

 • heremiet83heremiet83
  2 juli 2013 om 11:55

  Ik heb het filmpje bekeken wat een uitgestrekte woestijn is het Kootwijkerzand toch. De beelden geven echt een uitstekend beeld van de vlakte en eenzaamheid. Hier kun jet tot rust komen.
  heremiet83

  • veluwe
   5 juli 2013 om 12:31

   Het is inderdaad prachtig. Ook voor mij blijft het telkens weer een indrukwekkende uitgestrekheid.
   Boswachter Marike

 • Kootwijkerzand, eindeloze Veluwe | Paul Heetebrij
  2 juli 2013 om 09:11

  […] Kootwijkerzand, eindeloze Veluwe. […]

 • Janske
  2 juli 2013 om 09:00

  Filmpje nog niet eens bekeken, maar wat een super leuk idee! En heeeel gaaf dat Mathijs het heeft opgestuurd naar je, Marike 🙂 #wordjeblijvan

  • veluwe
   5 juli 2013 om 12:29

   Precies! Samen delen maakt sterker!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog