www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Radio Kootwijk gonst van cultuur en natuur deze zomer

5 juli 2013 in Veluwe

Radio Kootwijk gonst deze zomervakantie van 4 juli t/m 25 augustus als nooit te voren. Staatsbosbeheer is eigenaar van dit indrukwekkende en schitterende gebouw middenin het hart van de Veluwe. Cultuur en natuur vloeien hier samen. Het hoofdgebouw vormt deze zomer het vertrekpunt voor de programmering met evenementen, activiteiten en excursies waarin publiek volop cultuur en natuur kan opsnuiven. Er zijn bijzondere wandelingen, kindermiddagen, kunst en theater van het Radiobaken en opera door NJO en Dutch National Opera Academy. Genieten van de schoonheid van de verscholen geschiedenis van het hoofdzendgebouw en de eindeloze Veluwe kan deze zomer tijdens Radio Kootwijk gonst.

4 t/m 21 juli en 14 t/m 25 augustus – DRAAGGOLF – Installatie & voorstelling RadiobakenGebouw A

Het historische zendgebouw-A op radio Kootwijk is geopend voor het werk van beeldend kunstenaar en performer Robbert van der Horst met Draaggolf. In de enorme zenderzaal toont de artistiek leider van Radiobaken zijn installatie Draaggolf, een overrompelend geluidswerk, geïnspireerd op het zendverleden van Radio Kootwijk. De draaggolfinstallatie is tevens het startpunt van een dagelijkse, unieke radio- en theatervoorstelling. In deze voorstelling loodsen transistorradio’s en een radio-archeoloog het publiek, zowel binnen door het gebouw als buiten door de natuur. Het gezelschap Radiobaken mixt in Draaggolf verhalen, live radio, theater, natuurbeleving en geschiedenis tot een bijzondere ervaring. Geschikt voor alle leeftijden.

3/4/6/7/9/10 augustus – OPERA LE NOZZE FIGARO – NJO en Dutch National Opera Academy

Mozarts meesterwerk Le nozze di Figaro is nog altijd een van de meest succesvolle stukken uit het operarepertoire. Het verhaal speelt op de trouwdag van Figaro en Susanna, kamerdienaars van graaf en gravin Almaviva. Het huwelijk van de adellijke echtelieden lijdt sterk onder de ontrouw van de graaf. Ditmaal heeft hij zijn oog laten vallen op de dienstbode van zijn vrouw, Susanna. Terwijl Susanna en de gravin de erotische plannen van de graaf trachten te dwarsbomen, ontvouwt zich een plot vol bedrog en wantrouwen. Het was Napoleon zelf die Le Nozze di Figaro ‘de Franse Revolutie in actie’ noemde. Deze bijzondere opera verdient een bijzonder decor. Radio Kootwijk is een prachtig podium voor de musici van het NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie, en een jonge internationale cast van de Dutch National Opera Academy.

Doorlopend van 4 juli t/m 25 augustus – Hier Radio Kootwijk – Bijzondere wandelingen & activiteiten

Vanuit Radio Kootwijk kan al deze weken een lunchwandeling gestart worden. Lekker met kaart en knapzak op pad de Veluwse natuur in. Ook is er elke woensdagmiddag een kinderactiviteit. Er zijn publieksexcursies waarin een gids de geschiedenis van Radio Kootwijk tot leven brengt in het gebouw en in de natuur. Verder organiseert Staatsbosbeheer een volle maanwandeling, een filosofische wandeling en de En nu naar buiten! wandeling. Voor alles geldt dat aanmelden noodzakelijk is.

Meer informatie en kaarten
Meer informatie over Radio Kootwijk gonst en het hele programma is te vinden op www.hierradiokootwijk.nl.
Kaarten voor de Draaggolf van het Radiobaken zijn verkrijgbaar via http://www.radiobaken.nl/.
Kaarten voor de bijzondere wandelingen en andere activiteiten zijn verkrijgbaar via http://www.hierradiokootwijk.nl/.
Kaarten voor Opera Le nozze di Figaro zijn verkrijgbaar via http://www.figaro.nl/.

Parkeren
De toegangsweg naar zendstation Radio Kootwijk loopt door een beschermd dorpsgezicht en het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Voor mensen in de omgeving Apeldoorn is zendstation Radio Kootwijk ook goed bereikbaar per fiets via de vele ANWB routes.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog