www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Burlende mannen

24 september 2013 in Veluwe

De bronst van het edelhert doet het hart van een boswachter op de Veluwe sneller kloppen. Tijdens de bronst kunnen wij eigenlijk maar over 1 ding praten: herten. Daarom zijn wij ook supertrots op het bronstjournaal wat boswachter Lennard heeft gemaakt samen met omroep Gelderland en TV Buitengewoon. Gisteren was de eerste aflevering die in het teken stond van de voorbronst.

Edelhertburlend
Vanavond gaat het over het gedrag van de mannetjes. Troffen we in de voorbronst nog geen zware herten bij de kaalwildroedels, maar stonden ze veeleer onverwacht doodstil op een laantje, nu staat hij bij een bronstige hinde te burlen, met naar voren gedrukte hals en is agressief tegen elk naderend hert. Meer daar over vanavond om 17.50 uur bij Omroep Gelderland met een herhaling ieder uur. Kijken dus!

Boswachter Marike Vissers

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog