www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Het burlen vult het bos

26 september 2013 in Veluwe

Het bos trilt van het machtige geluid van mannelijke edelherten die hun concurrenten laten weten wie hier de baas is. Dit diepe geluid vulde gisteravond de lucht.

BronstroedelMijn boswachtershart en die van mijn gasten in een excursie ging te keer. Je voelt je klein in dat natuurspektakel. Tegelijk geeft het enorm veel energie als je dat van dichtbij meemaakt. Ik gun echt iedereen deze wilderniservaring. Dat is ook de reden dat we 50 excursies op de Veluwe organiseren in deze tijd. Het is ook de reden dat ik blij ben met het dagelijkse bronstjournaal. Het maakt dat prachtige edelhert op de Veluwe voor iedereen zichtbaar. Vanavond staat het bronstjournaal 4 in het teken van het paren. Dat is waar het in deze bronstmaand allemaal om te doen is: voor nakomelingen zorgen. Het edelhert volgt zijn instinct. Met zijn neus vindt hij de bronstige hindes en het sterkste edelhert zal haar dekken. Mis het niet, vlak voor het nieuws bij Omroep Gelderland.

Heb je deel 1, 2 en 3 gemist. Klik dan hier:
Bronstjournaal, aflevering 1
Bronstjournaal, aflevering 2
Bronstjournaal, aflevering 3

Boswachter Lennard Jasper

reageren

geef een reactie

 • M
  26 september 2013 om 19:32

  leuke presentatie door Lennard

 • buys0053
  26 september 2013 om 16:25

  Goedendag ik had het slimmer gevonden als er een hinde met kalf was afgebeeld ipv deze reegeit foutje misschien???mvg cees buys (royal-naturepress)

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

  • veluwe
   27 september 2013 om 12:36

   Ja, klopt, in de haast gewoon een foutje!
   Ik vervang de foto.
   Boswachter Marike Vissers

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog