www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Hinde met 2 kalfjes!

8 oktober 2013 in Veluwe

Mijn werkdag begint met de computer. Niet zomaar een computer, maar eentje die verbonden is met de camera’s op het ecoduct Woeste Hoeve over de A50. En die maken prachtige opnames. Kijk maar eens naar dit filmpje. Het zijn beelden van al weer even geleden.

Een hinde staat rustig te grazen met haar kalf. Het kalfje verdwijnt uit beeld, vlak voordat 2 zwijnen het ecoduct oversteken. De overloper (big van vorig jaar) en moeder hert hebben nog even oogcontact en direct daarna rent het kalf terug naar haar moeder. Maar… niet alleen! Er loopt nog een kalfje bij, en die hoort ook bij deze hinde. Ze zijn duidelijk vertrouwd met elkaar. Of het hier om een tweeling gaat of een geadopteerd kalf is niet te zeggen maar in beide gevallen is het uniek. Een tweeling is zeer zeldzaam bij herten. En ook het aannemen van een ander kalf gebeurt zelden.

De hinde stelt de kalfjes gerust, de eerste graast alweer na een paar seconden. Broer of zus is toch wat langer verontrust. Het lijkt zelfs wel of ma een bemoedigend duwtje geeft, kom op, dooreten!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hauQRWdrtQw&w=420&h=315]

Boswachter Paul Suurmond

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog