www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Kiezen

23 oktober 2013 in Veluwe

sterrenhemelJe zal maar moeten kiezen.
Wíj zouden het niet weten. Gelukkig hoeven wij het ook niet te weten. Maar weet jij het al?
Waar ga jij dit jaar de Nacht van de Nacht vieren? Zaterdag 26 oktober is het weer zover.

Wordt het Dwalen door het Donkere Dal?
In het Renkums Beekdal dwaalt de gids van Staatsbosbeheer met je mee en vertelt over de Freule van Grunsvoort, Baldur of De Venijnboom en Willem de Veroveraar. Misschien hoor je de roep van de bosuil of zie je een ree wegschieten. Na afloop van de dwaaltocht staat er een verwarmend drankje voor je klaar.
Om 19:30 start de Nacht van de Nacht in het Renkums Beekdal in natuurinformatie-centrum De Beken, Nieuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum. Graag van te voren aanmelden bij Buitencentrum Veluwe-noord, telefoonnummer 0341-252996.

Of wil je Zwerven over Zand?
Op het Kootwijkerzand beleef je de indrukwekkende stilte en duisternis. Met de telescopen van de sterrenvereniging Astra Alteria haal je de sterren naar je toe. Hier hoor je de verhalen over Dubrin, het dorp onder het zand. En bak je een broodje boven het houtvuur en geniet van koffie, thee of limonade.
De start is bij de werkschuur aan de Lovinklaan 2a in Kootwijk. Vanaf 19.15 kan je inschrijven voor de wandeling met een IVN gids over het Kootwijkerzand.

Voor allebei is veel te zeggen.
Laat de sterren aan de hemel je gids zijn. En kijk ook even op www.staatsbosbeheer.nl en www.laathetdonkerdonker.nl. Voor een aantal activiteiten is vooraf aanmelden verplicht.

Succes met kiezen en
Vier de Nacht van de Nacht!

Boswachters Kim en Paul

reageren

geef een reactie

 • Willeke
  24 oktober 2013 om 08:57

  Zaterdag 26 oktober a.s. is de Nacht van de nacht!
  De wandeling in Sonsbeekpark te Arnhem is een aanrader, want dan mag je de Belvédère toren beklimmen. Bovenop de toren wordt je beloond met een prachtig uitzicht over Arnhem tot in Duitsland en ver over de Veluwe. Prachtig!

  • veluwe
   24 oktober 2013 om 19:17

   Dat klinkt ook goed! Het kiezen wordt steeds moeilijker..
   Boswachter Marike

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog