www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Eerste lam geboren op Hoog Buurlo

9 januari 2014 in Veluwe

Lam 2014Ik heb geluk, mijn eerste werkdag na de kerstvakantie en ik mag gelijk op kraamvisite! Hoe mooi is dat. Bij onze schaapskooi op Hoog Buurlo is het eerste lam van dit jaar geboren. Een ooi, dus een meisje. Herder Wilfried heeft haar Annabel genoemd. Heerlijk om zo het nieuwe jaar te beginnen. De geboorte van de lammetjes zijn voor mij altijd de eerste voorbode van het nieuwe leven waar de natuur ongemerkt al druk mee is in de winter.

De geboorte ging goed en het lammetje is kerngezond. De komende zes weken verwacht herder Wilfried nog 100 lammeren in de potstal van Hoog Buurlo vlakbij Apeldoorn. Zodra de drukke tijd aanbreekt, zijn de schaapsherder en de vrijwilligers van Staatsbosbeheer dag en nacht aanwezig om de ooien bij te staan bij het aflammeren waar nodig.

Het lammerseizoen begint in Hoog Buurlo traditioneel in januari. De lammetjes die in de winter geboren worden, brengen hun eerste weken op stal door. Ze krijgen zo de gelegenheid om te groeien en kracht op te bouwen, zodat ze in het voorjaar sterk genoeg zijn om met de kudde de hei op te gaan. In de voorjaarsvakantie (19 t/m 23 februari) organiseren wij kraamvisite en bent u welkom om de pasgeboren lammetjes te komen bewonderen in de schaapskooi. Hou voor de precieze data en het programma ons weblog en de Facebookpagina Schaapskudde Hoog Buurlo in de gaten.

Boswachter Marike Vissers

reageren

geef een reactie

  • M
    9 januari 2014 om 14:33

    dat is positief nieuws, word je dus blij van

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog