www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Natuureducatie voor basisscholen Gemeente Renkum

1 mei 2014 in Veluwe

Staatsbosbeheer Veluwe en IVN Zuidwest Veluwe hebben de handen ineen geslagen en de krachten gebundeld als het gaat om natuureducatie. Ons doel is de basisschoolkinderen van Renkum, Heelsum, Oosterbeek, Wolfheze en Doorwerth mee te nemen naar buiten en ze de natuur te laten ervaren en beleven. Hiervoor zijn inmiddels 12 vrijwilligers druk met lesochtenden voorbereiden, administratie en straks met de begeleiding van de schoolklassen buiten.

Foto Joke Veltkamp 3- Julian en Marit vissen in de beekDit voorjaar sluiten we aan bij de interactieve expositie Beken & Sprengen die momenteel in natuurinformatiecentrum De Beken te zien is. Speciaal voor groep 5/6 van zijn er lesochtenden over ‘Het Leven in en om de beek’. Een lesochtend begint binnen met het bekijken van een filmpje over dit onderwerp en het maken van de opdrachten bij de expositie. Daarna gaan ze met de vrijwillige natuurgidsen naar buiten om in het Renkums beekdal waterbeestjes te zoeken met een schepnet. Met de zoekkaart waterbeestjes zien ze welke waterdiertjes ze gevangen hebben. Ook onderzoeken ze de waterkwaliteit van de beek. Na afloop krijgen de kinderen hun eigen molenaarsdiploma mee naar huis.

Ik ben blij dat ook dit keer de 10 lesochtenden weer binnen de kortste keren volgeboekt waren door geïnteresseerde scholen. Dat betekent dat vele kinderen straks met eigen ogen zien hoeveel leven er is in en om het water dat door het Renkums beekdal stroomt.

Boswachter Kim van der Klis

(Foto: Joke Veltkamp)

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog