www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Blij met start verbouw schuur tot eigentijds informatiecentrum De Beken

13 mei 2014 in Veluwe

Natuurinformatiecentrum De BekenTrots, blij en verwachtingsvol. Dat roept de start van de verbouwing van de schuur van De Beken in Renkum zoal op. Na jaren van plannen maken is vandaag, maandag 12 mei, de aannemer begonnen met de verbouw van de schuur tot nieuw natuurinformatiecentrum. De verbouwing van de schuur tot informatiecentrum wordt gefinancierd door Provincie Gelderland, Gemeente Renkum en Staatsbosbeheer (eigenaar van De Beken). De komende weken kan er enige overlast zijn in en rond De Beken.

Groenknooppunt in Renkums beekdal
Het huidige natuurinformatiecentrum in de deel De Beken is sterk verouderd en niet meer van deze tijd. De huidige schuur wordt de komende weken omgetoverd tot innovatief en eigentijds informatiecentrum. De Beken moet het groene knooppunt van het Renkums beekdal worden van waaruit fietsers en wandelaars hun actieve beleving van het beekdal starten, waar natuureducatie lessen starten, en De Beken vormt in de toekomst de uitvalsbasis van de vele vrijwilligers die actief zijn in het beekdal. Het nieuwe informatiecentrum bestaat uit een ontvangstbalie, een (streek)winkel, een expositie en een multifunctionele ruimte waar natuurlessen en excursies starten en vergaderingen plaatsvinden. De kers op de taart is het geheel glazen uitzicht punt in de nok van het gebouw van waaruit de bezoeker een adembenemend uitzicht over het beekdal heeft. Een idee bedacht door de ontwerper van architectenbureau FACET.

De verbouwing
De aannemer is Prefit uit Heteren die via een aanbesteding de opdracht heeft verkregen. De verbouwing van de schuur duurt circa tien weken tot eind juli. Daarna moet de binnenruimte van het nieuwe informatiecentrum nog ingericht worden. Al met al laat de opening van het nieuwe informatiecentrum nog even op zich wachten. Ook de invulling van de horeca en een eigen ruimte voor de vrijwilligers worden in een later stadium gerealiseerd. Beheer en exploitatie van het vernieuwde natuurinformatiecentrum zal in handen komen van de Stichting Renkums Beekdal, waar vrijwilligers van Staatsbosbeheer en IVN Zuidwest Veluwezoom al geruime tijd succesvol samenwerken.

Boswachter Kim van der Klis

reageren

geef een reactie

  • Janske Blijleven
    13 mei 2014 om 19:20

    Super, Kim, spannend!
    Ben heel benieuwd naar het resultaat, het klinkt in ieder geval erg leuk (en lekker 😉 )

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog