www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Kom de Expeditie Boswachterscode doen bij festival Theater op ‘t zand

13 juli 2015 in Veluwe

Een evenement waar ik ieder jaar weer naar uit kijk, is het festival Theater op ’t zand. Komende zaterdag, 18 juli, wordt ‘het kleine Oerol van Apeldoorn’ voor de 15e keer gehouden op de zandverstuiving het Kootwijkerzand. Er is altijd een fijne sfeer en het belooft weer een prachtige zonnige dag te worden.

Ik ben er klaar voor!
Ik ben er klaar voor!

Zwervelwind van artiesten
Zoals altijd is de natuur het decor van een afwisselend programma met muziek, dans, theater en kunst voor het hele gezin. Dit jaar is het thema Zwervelwind.
Rondom de uitkijktoren op het Kootwijkerzand vormt zich een zwervelwind van artiesten, workshopleiders, clowns en muzikanten. Zij bieden je een middag en avond vol dwarreldingen en folkfiedel, troubadourbia en pssst, de zwerveltorie en natuurlijk boszwervers en ztrelingen… Kortom: het Zwervelt op het Kootwijkerzand!

Expeditie Boswachterscode
Staatsbosbeheer is als gastheer in het Kootwijkerzand natuurlijk ook aanwezig. Alleen vandaag geven de boswachters je hints over de spannendste plaatsen op de grote zandverstuiving. Ik ben er dus ook, en bij mij kun je de ‘Expeditie Boswachterscode’ doen. Met behulp van je eigen zintuigen zoek je de mooiste mystieke plekjes op het Kootwijkerzand. Lees mijn persoonlijke kaart op gevoel, dan bereik je vanzelf je doel…

Theater op 't zand
Theater op ’t zand

Burgers en smoothies
Het festival leent zich prima voor een combinatie met een fietstocht of wandeling. Haal lekker een ijsje, een smoothie, of een biologische burger bij één van de kraampjes en rust uit op een kleedje in het zand.
Als het kan, kom dan lopend of met de fiets, want er is beperkte parkeergelegenheid. Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur, net zo voor de schemering invalt. Dat moet ook, want we willen alles op tijd opgeruimd hebben, zodat op zondag het zand er weer uitziet als vanouds: rustig, uitgestrekt, uitnodigend en verleidelijk.

Voor meer informatie over dit gratis toegankelijke festival, het programma en een impressie zie http://www.theateroptzand.nl.

Zie ik je zaterdag?

Boswachter Monique Zondag

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog