www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Nieuwe boswachter op Veluwe-Rand

20 juli 2015 in Veluwe

Sinds 1 juni ben ik aangesteld als boswachter VPR (Voorlichting, Publiek en Recreatie) voor de Veluwe-Rand. Ik heb de laatste 14 jaar in de NME-wereld gewerkt, wat staat voor Natuur- en Milieu Educatie en heb veel ervaring in het opzetten van natuurexcursies met scholen. Ik kom dus van buiten Staatsbosbeheer, maar wel uit de groene hoek. Ik heb in Rijswijk de MBO opleiding groenvoorziening gedaan en in die tijd stage gelopen bij Staatsbosbeheer in het Hollands Duin bij Noordwijk. Toen ik later ging studeren op Larenstein (HBO bos en natuurbeheer) heb ik mijn afstudeerstage bij Staatsbosbeheer gedaan. Het is me dus niet onbekend om bij Staatsbosbeheer rond te lopen.

Even voorstellen: Jaël Bergwerff
Even voorstellen: Jaël Bergwerff

Als ik mensen vertel dat ik op de Veluwe werk hebben ze daar over het algemeen een beeld bij van zand, bos en heide. Mijn werkgebied is echter de Veluwe-Rand en daarmee worden alle terreinen van Staatsbosbeheer op de flanken van de Veluwe bedoeld. Ik werk dus op de overgangen van hoog naar laag, van droog naar nat, wat veel variatie in natuur oplevert met prachtige flora en fauna. En dat is nu precies waarom ik de Veluwe-Rand zo aantrekkelijk vind.

Mijn werkgebied ligt wijd verspreid. Van het noordelijke Arkemheen tot het zuidelijke Renkums Beekdal. Van de westelijke Bennekomse meent tot het oostelijke Cortenoever. In een volgend blog vertel ik graag wat meer over de terreinen in mijn werkgebied.

Voor vragen of opmerkingen wat betreft de Veluwe-Rand kunt u voortaan bij mij terecht en dan zal ik u zo goed mogelijk helpen. Ik ben heel blij met deze nieuwe baan in dit prachtige gebied!

Jaël Bergwerff, Boswachter VPR Veluwe-Rand

reageren

geef een reactie

 • Faylinn
  3 september 2021 om 20:33

  Wat gaaf zeg! Lijkt mij ook zo mooi om stage te lopen met/bij een boswachter in de buurt van Harderwijk!

 • Hans
  28 december 2015 om 14:59

  Wat een waanzinnig beroep heb je! Als ik alles nog eens over mocht doen zou ik ook boswachter worden…
  Maar, ik lees hierboven over de Poolseweg in Putten. In Harderwijk (Hierden) loopt de Poolselee (=Poolse allee?) het bos in richting Rode Koper. Waar komen al die poolse wegen vandaan? Hebben hier veel Polen gezeten of waren het wegen richting oosten, dus richting Polen?
  Groetjes, Hans

  • Jael Bergwerff
   11 januari 2016 om 08:41

   Hallo Hans,

   Ik heb hier en daar wat nagevraagd en tot nu toe geen succes gehad om er achter te komen waar de benaming Pool in sommige wegen vandaan komt. Misschien moet je eens bij de gemeente Putten proberen?

   Groeten
   Jael Bergwerff

 • Patricia van houten
  30 augustus 2015 om 16:33

  Hallo, de hond van mijn vriendin is sinds 29 augustus in de ochtend vermist, ze is in putten op de poolseweg uit de auto gesprongen, ’s avonds is ze gezien bij hampshire hotel Mooi Veluwe. Ze heet Sisu en is een Finse lappenhond, de eigenaar heet Esther en haar tel is 06-41971497, zou u dit bericht willen verspreiden onder alle boswachters, misschien zwerft ze door het bos richting Raalte waar ze wonen. Heel erg bedankt, mvg patricia

  • veluwe
   31 augustus 2015 om 08:37

   Dag Patricia, wij hebben uw bericht verspreid onder de boswachters in het gebied. Wij hopen dat de hond snel weer in goede gezondheid thuis is . Groet, Kirsten van Gortel

 • Marion
  21 juli 2015 om 15:25

  heel veel plezier bij deze baan.

 • Aart
  20 juli 2015 om 21:41

  Wat leuk Jaël dat je ‘op bekend terrein’ werkt. Vooral de oostelijke Veluwezoom is natuurlijk mijn vroegere thuis. Je loopt op alle ‘boswachter-foto’s zo te stralen! Ik gun je dat van harte.

 • Cindy
  20 juli 2015 om 20:51

  Heel veel succes!!!!groetles Cindy

 • heremiet83
  20 juli 2015 om 11:50

  Hallo ik stel me voor dat het een hele overgang is je plaatsing op de Veluwe. Ik wens je veel geluk en in deze baan toe. Heremiet83

  • Jael Bergwerff
   20 juli 2015 om 19:49

   Dank je wel, de overgang bevalt erg goed!
   Groeten boswachter Jaël

 • ton
  20 juli 2015 om 08:45

  Succes met je nieuwe job .!!!
  En complimenten voor je mooie voornaam.!!

  • Jael Bergwerff
   20 juli 2015 om 19:47

   Dank je wel en ik zal de complimenten doorgeven aan mijn ouders 😉
   Groeten boswachter Jaël

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog