www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Nieuwe boswachter voor Veluwe Midden

23 september 2015 in Veluwe

Beste lezers van het Staatsbosbeheer Veluwe blog,

Graag wil ik me aan u voorstellen als nieuwe boswachter bij Staatsbosbeheer op de Veluwe. Ik ben de opvolger van Paul Suurmond en met ingang van 1 juni jl. aangesteld als boswachter VPR (Voorlichting, PR en Recreatie) voor Veluwe Midden.

Laurens Jansen, boswachter Veluwe Midden
Laurens Jansen, boswachter Veluwe Midden

De afgelopen 3 jaar ben ik werkzaam geweest bij Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC), de vereniging die in 2006 is voort gekomen uit de vereniging Das en Boom. Voor mijn periode bij VNC ben ik al een aantal jaren werkzaam geweest bij Staatsbosbeheer. Ik volgde in die tijd een opleidingstraject tot beheerder/boswachter en ben werkzaam geweest in de Gelderse Poort en op de Veluwe.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag de natuurgebieden rondom Arnhem en in vakanties de mooiste berggebieden van Europa. Ofwel privé, ofwel als reisbegeleider van actieve wandelvakanties voor SNP Natuurreizen.

Mijn werkgebied
Binnen mijn werkgebied liggen de bosgebieden van Hoenderloo, Ugchelen en Kootwijk. Ook vindt u hier de prachtige heidevelden van ‘t Leesten, Hoog Buurlo en Radio Kootwijk. Bij de beheerseenheid Veluwe Midden hoort ook het Rozendaalse Bos ten noorden van Arnhem, en niet te vergeten het unieke stuifzandgebied het Kootwijkerzand. Het is fantastisch om als boswachter in deze mooie gebieden aan de slag te mogen gaan. Ik nodig u dan ook van harte uit om deze terreinen te bezoeken en wellicht komen we elkaar in het veld tegen.

U kunt mij volgen op Twitter @bosw8erlaurens. Mochten u vragen of opmerkingen hebben over onze gebieden dan hoor ik dat graag. De deur staat altijd voor u open.

Hartelijke groet,
Laurens Jansen
Boswachter Veluwe Midden

reageren

geef een reactie

 • Arie
  30 september 2022 om 13:25

  Honden Gefeliciteerd met deze stap,
  We zitten op het moment midden op het zand en zijn heel verbaasd dat hier zoveel LOSLOPENDE honden zijn !
  Zelfs een echtpaar met zes loslopende honden , lekker rennen , heel leuk voor die honden maar uhhh .
  Is hier nog regelmatig toezicht op????
  Wij waren heel verbaasd dat dit zomaar gebeurd!😞

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   12 oktober 2022 om 18:21

   Dag Arie,

   Dank voor je bericht. Honden op het Kootwijkerzand moeten worden aangelijnd. We houden hier idd toezicht op met onze BOA’s.

 • Ger
  23 september 2015 om 12:59

  Beste Laurens,

  Veel succes met je nieuwe baan als boswachter bij Staatsbosbeheer op de Veluwe!
  Je hebt hier volgens ons een prachtbaan mee te pakken… 🙂 Gefeliciteerd!
  Hopelijk komen we je een keer tegen op Het Leesten waar wij bijna dagelijks te vinden zijn in het hondenlosloopgebied of op de Natte Neuzen route met onze viervoeters Rico en Rowi (of wellicht ergens anders op de mooie Veluwe waar we graag vertoeven!) 🙂

  Groetjes, Angeliek, Ger, Rico en Rowi

 • J.eckhardt
  23 september 2015 om 12:29

  Leuk veel suc 6 mijn vader (Wensink) is daar ook jaren bosbouwkundig hoofd ambtenaar geweest met super veel plezier!!??

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog