www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Bronstexcursie door de ogen van een 10-jarige

5 oktober 2015 in Veluwe

Eén van de jongste deelnemers aan de bronstexcursie van afgelopen zaterdag stuurde ons onderstaand verslagje toe van zijn belevenissen die avond:

Hallo, ik ben Ruben Blacquière en ik ben 10 jaar.
Ik ben met de boswachter mee geweest met een bronstexcursie. We kregen eerst een filmpje te zien over het edelhert in Nederland. Om 20 uur gingen we naar buiten, richting het bos. Het was al best donker.

Ruben tuurt naar een edelhert
Ruben tuurt naar een edelhert

We liepen door het Spelderholt. Toen kwamen we aan bij een hek. Daar gingen we doorheen. En toen zagen we al gelijk vleermuizen. Toen we een stuk verder waren hoorden we edelherten burlen. En we roken ze ook!
Toen we eenmaal bij een wildscherm waren mocht ik van de boswachter door de nachtkijker kijken. En toen
zag ik een mannetjes edelhert met een groot gewei, en ook een uil. En de hele tijd hoorden we geburl en zelfs gekletter van geweien. Prachtig!
En als kers op de taart zagen we ook nog twee wilde zwijnen.
Het was een hele leuke bronstexcursie. Ruben Blacquière

Edelhert
Edelhert

De afgelopen weken stond alles in het teken van bronst, bronst, en nog eens bronst bij Staatsbosbeheer Veluwe. Alle bronstexcursies zijn inmiddels achter de rug. Deze gaven het publiek de kans om na zonsondergang het bos in te gaan (wat normaal gesproken niet toegestaan is) om burlende edelherten te beleven. De bronstperiode loopt nu op zijn einde. Ik maak de balans op uit alle mooie verhalen van mijn collega’s, en zal komende week nog een blog schrijven om de ervaringen van de boswachters en natuurgidsen met jullie te delen!

Kirsten van Gortel-Roest

 

reageren

geef een reactie

  • Jaël Bergwerff
    5 oktober 2015 om 12:23

    Het was een super excursie Ruben! En jij wist er ook al zoveel van. Ik vond het erg leuk dat je erbij was.

    Groeten boswachters Jaël Bergwerff en Bart Smit

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog